Today Current Affairs in Hindi & English – 28 Sep 2021 | Crack Sarkari Job

Spread the love

Today Current Affairs in Hindi & English 2021

CrackSarkariJob’s Daily Current Affairs section is very helpful for the preparation of all Govt job exams. Read today’s 28 Sep 2021 current affairs in both Hindi and English. We post daily current events and happening every single day. Get Daily updates on Current Affairs 2021 for UPSC, Banking, SSC, IBPS, SBI PO, IAS, Railway, RBI, and other competitive exams. All students are advised to allow the notification alert to get regular updates or bookmark the page – Daily Current Affairs 2021.

Today Current Affairs in Hindi & English – 28 Sep 2021
Today Current Affairs in Hindi & English – 28 Sep 2021

Today Current Affairs in Hindi –  28 Sep 20213

  1. किस देश ने दुनिया की पहली महिलाओं के बहुमत वाली संसद को चुना है?
    उत्तर: आइसलैंड
  2. हाल ही में ‘देखो मेरी दिल्ली’ मोबाइल एप किसने लांच की है?
    उत्तर: अरविंद केजरीवाल
  3. T20 फॉर्मेट में 10000 रन बनाने वाले पहले भारतीय बल्लेबाज कौन बने हैं?
    उत्तर: विराट कोहली
  4. हाल ही में RBI ने किस बैंक पर 02 करोड़ रुपये का मौद्रिक जुर्माना लगाया है?
    उत्तर: RBL बैंक
  5. हाल ही में सबसे तेज सोलो साइकिलिंग का गिनीज वर्ल्ड रिकॉर्ड किसने बनाया है?
    उत्तर: श्रीपद श्रीराम
  6. हाल ही में पूरी तरह सौर ऊर्जा से संचालित होने वाला पहला स्टेशन कौनसा बना है?
    उत्तर: चेन्नई सेंट्रल
  7. हाल ही में ‘आकाश प्राइम मिसाइल’ का सफलतापूर्वक परीक्षण कहाँ हुआ है?
    उत्तर: ओडिशा
  8. हाल ही में ‘ऑडिट ब्यूरो ऑफ सर्कुलेशन’ के प्रमुख कौन चुने गये हैं?
    उत्तर: देबब्रत मुखर्जी
  9. रूसी ग्रैंड प्रिक्स 2021 का खिताब किसने जीता है?
    उत्तर: लुईस हैमिल्टन
  10. हाल ही में ‘विश्व पर्यटन दिवस’ कब मनाया गया है?
    उत्तर: 27 सितम्बर

Today Current Affairs in English – 28 Sep 2021

  1. Which country has elected the world’s first women’s majority parliament?
    Answer: Iceland
  2. Who has recently launched ‘Dekho Meri Delhi’ mobile app?
    Answer: Arvind Kejriwal
  3. Who has become the first Indian batsman to score 10000 runs in T20 format?
    Answer: Virat Kohli
  4. Recently RBI has imposed monetary penalty of Rs 02 crore on which bank?
    Answer: RBL Bank
  5. Who has recently set the Guinness World Record for the fastest solo cycling?
    Answer: Shripad Shriram
  6. Which has become the first station to be fully solar powered recently?
    Answer: Chennai Central
  7. Where was the ‘Akash Prime Missile’ successfully test-fired recently?
    Answer: Odisha
  8. Who has been elected as the head of ‘Audit Bureau of Circulation’ recently?
    Answer: Debabrata Mukherjee
  9. Who has won the title of Russian Grand Prix 2021?
    Answer: Lewis Hamilton
  10. When has ‘World Tourism Day’ been celebrated recently?
    Answer: 27 September

We hope you liked and found this article helpful for the preparation for your upcoming competitive exams. If you have any query please drop your comment down below. Don’t forget to bookmark our page – Today Current Affairs 2021.

Leave a Comment