Daily Current Affairs in Hindi & English – 16 Sep 2021 | Crack Sarkari Job

Spread the love

Daily Current Affairs in Hindi & English 2021

CrackSarkariJob’s Daily Current Affairs section is very helpful for the preparation of all Govt job exams. Read today’s 16 Sep 2021 current affairs in both Hindi and English. We post daily current events and happening every single day. Get Daily updates on Current Affairs 2021 for UPSC, Banking, SSC, IBPS, SBI PO, IAS, Railway, RBI, and other competitive exams. All students are advised to allow the notification alert to get regular updates or bookmark the page – Daily Current Affairs 2021.

Daily Current Affairs in Hindi & English – 16 Sep 2021

Daily Current Affairs in Hindi –  16 Sep 2021

  1. किस शिक्षा बोर्ड को यूनेस्को साक्षरता पुरस्कार प्रदान किया गया है?
    उत्तर: एनआईओएस
  2. हाल ही में कोका-कोला इंडिया की वाइस प्रेसिडेंट कौन बनीं हैं?
    उत्तर: सोनाली खन्ना
  3. हाल ही में किस IIT ने ‘प्रोजेक्ट उड़ान’ लांच किया है?
    उत्तर: IIT बॉम्बे
  4. हाल ही में किसे दुबई का गोल्डन वीजा मिला है?
    उत्तर: बोनी कपूर
  5. हाल ही में PEPSICO ने किस राज्य में 814 करोड़ रुपये का फ़ूड प्लांट स्थापित किया है?
    उत्तर: उत्तर प्रदेश
  6. ड्राई राशन योजना को किस राज्य सरकार द्वारा शुरू किया गया है?
    उत्तर: उड़ीसा राज्य सरकार
  7. अंतरराष्ट्रीय ओलंपिक समिति ने किस देश को 2022 शीतकालीन ओलंपिक से निलंबित कर दिया है?
    उत्तर: उत्तर कोरिया
  8. हाल ही में किस पेमेंट बैंक ने फास्टैग आधारित मेट्रो पार्किंग सुविधा शुरू की है?
    उत्तर: Paytm पेमेंट बैंक
  9. एशिया ओलंपिक परिषद् के कार्यवाहक अध्यक्ष कौन नियुक्त हुए हैं?
    उत्तर: राजा रणधीर सिंह
  10. हाल ही में अंतर्राष्ट्रीय लोकतंत्र दिवस कब मनाया गया है?
    उत्तर: 15 सितम्बर

Daily Current Affairs in English – 16 Sep 2021

  1. Which education board has been awarded the UNESCO Literacy Prize?
    Answer: NIOS
  2. Who has recently become the Vice President of Coca-Cola India?
    Answer: Sonali Khanna
  3. Which IIT has recently launched ‘Project Udaan’?
    Answer: IIT Bombay
  4. Who has recently got the Golden Visa of Dubai?
    Answer: Boney Kapoor
  5. Recently PEPSICO has set up a food plant worth Rs 814 crore in which state?
    Answer: Uttar Pradesh
  6. Which state government has launched the Dry Ration Scheme?
    Answer: Orissa State Government
  7. Which country has been suspended from the 2022 Winter Olympics by the International Olympic Committee?
    Answer: North Korea
  8. Which payment bank has recently launched FASTag based metro parking facility?
    Answer: Paytm Payment Bank
  9. Who has been appointed as the acting President of the Asia Olympic Council?
    Answer: Raja Randhir Singh
  10. When has International Day of Democracy been celebrated recently?
    Answer: 15 September

We hope you liked and found this article helpful for the preparation for your upcoming competitive exams. If you have any query please drop your comment down below. Don’t forget to bookmark our page – Daily Current Affairs 2021.

Leave a Comment