Daily Current Affairs in Hindi – 8 Dec 2021 | Crack Sarkari Job

Spread the love

Daily Current Affairs in Hindi & English 2021

CrackSarkariJob’s Daily Current Affairs section is very helpful for the preparation of all Govt job exams. Read today’s 8 Dec 2021 current affairs in both Hindi and English. We post daily current events and happening every single day. Get Daily updates on Current Affairs 2021 for UPSC, Banking, SSC, IBPS, SBI PO, IAS, Railway, RBI, and other competitive exams. All students are advised to allow the notification alert to get regular updates or bookmark the page – Daily Current Affairs 2021.

Daily Current Affairs in Hindi – 8 Dec 2021 | Crack Sarkari Job
Daily Current Affairs in Hindi – 8 Dec 2021 | Crack Sarkari Job

Daily Current Affairs in Hindi – 8 Dec 2021

  1. जर्मनी के नए चांसलर कौन बने हैं?
    उत्तर: ओलाफ स्कोल्ज़
  2. हाल ही में एक पारी में 10 विकेट हासिल करने वाले एजाज पटेल किस देश के क्रिकेटर हैं?
    उत्तर: न्यूजीलैंड
  3. गाम्बिया देश के फिर से राष्ट्रपति कौन बने हैं?
    उत्तर: अडामा बैरो
  4. किस राज्य सरकार ने ‘हमारा अपना बजट’ वेब पोर्टल लॉन्च किया है?
    उत्तर: झारखंड
  5. हाल ही में भारत का पहला stand-alone मेटल डेबिट कार्ड लांच किया है?
    उत्तर: आईडीएफसी फर्स्ट बैंक
  6. सेंट फ्रांसिस जेवियर उत्सव किस राज्य में मनाया जाता है?
    उत्तर: गोवा
  7. उज्जीवन स्मॉल फाइनेंस बैंक के नए MD और CEO कौन बने हैं?
    उत्तर: इत्तिरा डेविस
  8. 2021 में ‘अंतर्राष्ट्रीय स्वयंसेवी दिवस’ की थीम क्या है?
    उत्तर: Volunteer now for our common future
  9. प्रत्येक वर्ष ‘विश्व मृदा दिवस’ कब मनाया जाता है?
    उत्तर: 5 दिसंबर
  10. राष्ट्रीय सशस्त्र बल दिवस 2021 कब मनाया गया है?
    उत्तर: 7 दिसंबर

Daily Current Affairs in English – 8 Dec 2021

  1. Who has become the new chancellor of Germany?
    Answer: Olaf Scholz
  2. Ejaz Patel, who recently got 10 wickets in an innings, is the cricketer of which country?
    Answer: New Zealand
  3. Who has become the President of the country of Gambia again?
    Answer: Adama Barrow
  4. Which state government has launched ‘Hamara Apna Budget’ web portal?
    Answer: Jharkhand
  5. Recently India’s first stand-alone metal debit card has been launched?
    Answer: IDFC First Bank
  6. St. Francis Xavier festival is celebrated in which state?
    Answer: Goa
  7. Who has been appointed as the new MD and CEO of Ujjivan Small Finance Bank?
    Answer: Ittira Davis
  8. What is the theme of ‘International Volunteer Day’ in 2021?
    Answer: Volunteer now for our common future
  9. When is ‘World Soil Day’ celebrated every year?
    Answer: 5th December
  10. When is National Armed Forces Day 2021 celebrated?
    Answer: December 7

We hope you liked and found this article helpful for the preparation for your upcoming competitive exams. If you have any query please drop your comment down below. Don’t forget to bookmark our page – Daily Current Affairs 2021.

Leave a Comment