Daily Current Affairs in Hindi – 7 Dec 2021 | Crack Sarkari Job

Spread the love

Daily Current Affairs in Hindi & English 2021

CrackSarkariJob’s Daily Current Affairs section is very helpful for the preparation of all Govt job exams. Read today’s 7 Dec 2021 current affairs in both Hindi and English. We post daily current events and happening every single day. Get Daily updates on Current Affairs 2021 for UPSC, Banking, SSC, IBPS, SBI PO, IAS, Railway, RBI, and other competitive exams. All students are advised to allow the notification alert to get regular updates or bookmark the page – Daily Current Affairs 2021.

Daily Current Affairs in Hindi – 7 Dec 2021 | Crack Sarkari Job
Daily Current Affairs in Hindi – 7 Dec 2021 | Crack Sarkari Job

Daily Current Affairs in Hindi – 7 Dec 2021

  1. किस देश ने 2021 में डेविस कप का खिताब जीता?
    उत्तर: रूस
  2. जूनियर पुरुष हॉकी विश्व कप का किताब किस देश ने जीता है?
    उत्तर: अर्जेंटीना
  3. मिस ट्रांस ग्लोबल यूनिवर्स का खिताब किस भारतीय ने जीता है?
    उत्तर: श्रुति सितारा
  4. सऊदी अरब ग्रैंड प्रिक्स 2021 का खिताब किसने जीता है?
    उत्तर: लुईस हैमिल्टन
  5. 21वा भारत-रूस वार्षिक शिखर सम्मेलन 2021 का आयोजन कहां हुआ है?
    उत्तर: नई दिल्ली
  6. भारतीय राष्ट्रीय राजमार्ग प्राधिकरण की अध्यक्ष कौन बनी है?
    उत्तर: अलका उपाध्याय
  7. किस राज्य सरकार ने महिलाओं के लिए अक्टूबर की योजना को लांच किया है?
    उत्तर: राजस्थान राज्य सरकार
  8. 6 दिसंबर 20 को डॉ भीमराव अंबेडकर जी की कौन सी पुण्यतिथि मनाई गई है?
    उत्तर: 66वीं
  9. अंतरराष्ट्रीय स्वयंसेवी दिवस 2021 कब मनाया गया है?
    उत्तर: 5 दिसंबर
  10. अंतरराष्ट्रीय नागरिक उड्डयन दिवस किस दिन मनाया जाता है?
    उत्तर: 7 दिसंबर

Daily Current Affairs in English – 7 Dec 2021

  1. Which country won the Davis Cup title in 2021?
    Answer: Russia
  2. Which country has won the Junior Men’s Hockey World Cup book?
    Answer: Argentina
  3. Which Indian has won the title of Miss Trans Global Universe?
    Answer: Shruti Sitara
  4. Who has won the title of Saudi Arabia Grand Prix 2021?
    Answer: Lewis Hamilton
  5. Where is the 21st India-Russia Annual Summit 2021 held?
    Answer: New Delhi
  6. Who has become the chairperson of National Highways Authority of India?
    Answer: Alka Upadhyay
  7. Which state government has launched the October scheme for women?
    Answer: Rajasthan State Government
  8. Which death anniversary of Dr. Bhimrao Ambedkar ji is celebrated on 6th December 20?
    Answer: 66th
  9. When is International Volunteer Day 2021 observed?
    Answer: 5th December
  10. International Civil Aviation Day is observed on which day?
    Answer: December 7

We hope you liked and found this article helpful for the preparation for your upcoming competitive exams. If you have any query please drop your comment down below. Don’t forget to bookmark our page – Daily Current Affairs 2021.

Leave a Comment