Daily Current Affairs in Hindi – 6 Dec 2021 | Crack Sarkari Job

Spread the love

Daily Current Affairs in Hindi & English 2021

CrackSarkariJob’s Daily Current Affairs section is very helpful for the preparation of all Govt job exams. Read today’s 6 Dec 2021 current affairs in both Hindi and English. We post daily current events and happening every single day. Get Daily updates on Current Affairs 2021 for UPSC, Banking, SSC, IBPS, SBI PO, IAS, Railway, RBI, and other competitive exams. All students are advised to allow the notification alert to get regular updates or bookmark the page – Daily Current Affairs 2021.

Daily Current Affairs in Hindi – 6 Dec 2021 | Crack Sarkari Job
Daily Current Affairs in Hindi – 6 Dec 2021 | Crack Sarkari Job

Daily Current Affairs in Hindi – 6 Dec 2021

  1. हाल ही में किस देश ने जूनियर हॉकी विश्व कप 2021 जीत लिया है?
    उत्तर: अर्जेंटीना
  2. इंद्रप्रस्थ गैस लिमिटेड के नए निदेशक कौन बने है?
    उत्तर: पवन कुमार
  3. बीडब्ल्यूएफ पुरुष प्लेयर ऑफ द ईयर कौन बने हैं
    उत्तर: विक्टर एक्सेलसेन
  4. कौन सा देश G20 ट्रोइका में शामिल हुआ है?
    उत्तर: भारत
  5. दसवीं वार्षिक विश्व सहकारी मॉनिटर रिपोर्ट 2021 में कौन सी कंपनी में शीर्ष पर है?
    उत्तर: IFFCO
  6. भारत ने किस देश के साथ मिलकर 6 दिसंबर को मैत्री दिवस मनाने की घोषणा की है?
    उत्तर: बांग्लादेश
  7. कौन सा शहर 2021 में अंतर्राष्ट्रीय अम्बेडकर सम्मेलन की मेजबानी करेगा?
    उत्तर: नई दिल्ली
  8. महापरिनिर्वाण दिवस किस दिन मनाया जाता है?
    उत्तर: 6 दिसंबर
  9. हाल ही में न्यूजीलैंड के किस बॉलर ने एक पारी में सभी 10 विकेट लेने वाले विश्व के तीसरे खिलाड़ी बन गए हैं?
    उत्तर: एजाज पटेल
  10. विश्व मृदा दिवस 2021 कब मनाया गया है?
    उत्तर: 5 दिसंबर

Daily Current Affairs in English – 6 Dec 2021

  1. Which country has recently won the Junior Hockey World Cup 2021?
    Answer: Argentina
  2. Who has become the new director of Indraprastha Gas Limited?
    Answer: Pawan Kumar
  3. Who has been named BWF Men’s Player of the Year
    Answer: Viktor Axelsen
  4. Which country has joined the G20 troika?
    North India
  5. Which company topped in the 10th Annual World Cooperative Monitor Report 2021?
    Answer: IFFCO
  6. With which country India has announced to celebrate Friendship Day on 6th December?
    Answer: Bangladesh
  7. Which city will host the International Ambedkar Conference in 2021?
    Answer: New Delhi
  8. Mahaparinirvana Day is celebrated on which day?
    Answer: 6th December
  9. Which New Zealand bowler has recently become the third player in the world to take all 10 wickets in an innings?
    Answer: Ejaz Patel
  10. When is World Soil Day 2021 observed?
    Answer: 5th December

We hope you liked and found this article helpful for the preparation for your upcoming competitive exams. If you have any query please drop your comment down below. Don’t forget to bookmark our page – Daily Current Affairs 2021.

Leave a Comment