Daily Current Affairs in Hindi – 27 Oct 2021 | Crack Sarkari Job

Spread the love

Daily Current Affairs in Hindi & English 2021

CrackSarkariJob’s Daily Current Affairs section is very helpful for the preparation of all Govt job exams. Read today’s 27 Oct 2021 current affairs in both Hindi and English. We post daily current events and happening every single day. Get Daily updates on Current Affairs 2021 for UPSC, Banking, SSC, IBPS, SBI PO, IAS, Railway, RBI, and other competitive exams. All students are advised to allow the notification alert to get regular updates or bookmark the page – Daily Current Affairs 2021.

Daily Current Affairs in Hindi – 27 Oct 2021 | Crack Sarkari Job
Daily Current Affairs in Hindi – 27 Oct 2021 | Crack Sarkari Job

Daily Current Affairs in Hindi– 27 Oct 2021

  1. कहाँ भारत का पहला टेस्ट ट्यूब बन्नी भैंस का बछडा पैदा हुआ है?
    उत्तर: गुजरात
  2. किस राज्य ने शिक्षा के स्तर को बढ़ावा देने के लिए मुफ्त शिक्षा योजना की घोषणा की है?
    उत्तर: हरियाणा
  3. ‘सतर्कता जागरूकता सप्ताह’ कब से मनाया गया है?
    उत्तर: 26 अक्टूबर
  4. जोसेफ ए कुशमैन पुरस्कार 2022 के लिए चयनित किया गया है?
    उत्तर: डॉ राजीव निगम
  5. किस शहर ने सर्वाधिक टिकाऊ परिवहन प्रणाली वाले शहर का पुरस्कार जीता है?
    उत्तर: कोच्चि
  6. किसने डेनमार्क ओपन 2021 जीता है?
    उत्तर: विक्टर एक्सेलसन, अकाने यामागुची
  7. हाल ही में किसने ‘ज्ञान एप और प्लेटफ़ॉर्म CUNSULT’ लांच किया है?
    उत्तर: नितिन गडकरी
  8. किसने भारत का पहला वॉयस बेस्ड सोशल मीडिया एप हूटे लांच किया है?
    उत्तर: रजनीकांत
  9. हाल ही में लांच की गयी नई पुस्तक ‘सनराइज ओवर अयोध्या के लेखक कौन है?
    उत्तर: सलमान खुर्शीद
  10. किस राज्य को भारत के सर्वाधिक फिल्म अनुकूल राज्य का अवार्ड मिला है?
    उत्तर: सिक्किम

Daily Current Affairs in English – 27 Oct 2021

  1. Where is India’s first test-tube bunny buffalo calf born?
    Answer: Gujarat
  2. Which state has announced a free education scheme to boost the level of education?
    Answer: Haryana
  3. When is ‘Vigilance Awareness Week’ observed?
    Answer: 26 October
  4. Who has been selected for the Joseph A Cushman Award 2022?
    Answer: Dr. Rajiv Nigam
  5. Which city has won the award for the city with the most sustainable transport system?
    Answer: Kochi
  6. Who has won Denmark Open 2021?
    Answer: Victor Axelson, Akane Yamaguchi
  7. Who has recently launched ‘Gyan App and Platform CUNSULT’?
    Answer: Nitin Gadkari
  8. Who has launched India’s first voice based social media app Hootee?
    Answer: Rajinikanth
  9. Who is the author of the recently launched new book ‘Sunrise Over Ayodhya’?
    Answer: Salman Khurshid
  10. Which state has got the award for Most Film Friendly State of India?
    Answer: Sikkim

We hope you liked and found this article helpful for the preparation for your upcoming competitive exams. If you have any query please drop your comment down below. Don’t forget to bookmark our page – Daily Current Affairs 2021.

Leave a Comment