Daily Current Affairs in Hindi – 27 Nov 2021 | Crack Sarkari Job

Spread the love

Daily Current Affairs in Hindi & English 2021

CrackSarkariJob’s Daily Current Affairs section is very helpful for the preparation of all Govt job exams. Read today’s 27 Nov 2021 current affairs in both Hindi and English. We post daily current events and happening every single day. Get Daily updates on Current Affairs 2021 for UPSC, Banking, SSC, IBPS, SBI PO, IAS, Railway, RBI, and other competitive exams. All students are advised to allow the notification alert to get regular updates or bookmark the page – Daily Current Affairs 2021.

Daily Current Affairs in Hindi – 27 Nov 2021 | Crack Sarkari Job
Daily Current Affairs in Hindi – 27 Nov 2021 | Crack Sarkari Job

Daily Current Affairs in Hindi – 27 Nov 2021

  1. एशिया के सबसे अमीर व्यक्ति कौन बने हैं
    उत्तर: गौतम अडानी
  2. ‘शेख सबा अल खालिद अल सबा’ किस देश के नए प्रधानमंत्री बने हैं?
    उत्तर: कुवैत
  3. किस राज्य में भारत का पहला गाना संरक्षण क्षेत्र को विकसित किया गया है?
    उत्तर: उत्तराखंड
  4. प्रोफेसर हर्ष कुमार जैन किस देश के भारत के नए राजदूत बन गए हैं?
    उत्तर: यूक्रेन
  5. “मैग्डेलेना एंडरसन” किस देश की पहली महिला प्रधानमंत्री थीं, जिन्होंने 12 घंटे से भी कम समय में इस्तीफा दे दिया है?
    उत्तर: स्वीडन
  6. किस राज्य के रिंगाला उद्योग सराफको जीआई टैग प्रदान किया गया है?
    उत्तर: उत्तराखंड
  7. भारत में प्रत्यायन योजना के ई-पोर्टल का शुभारंभ कब हुआ है?
    उत्तर: 23 नवंबर 2021
  8. हाल ही में पाकिस्तान ने भारत को किस देश में 50,000 टन गेहूं और जीवन रक्षक दवाओं के परिवहन की अनुमति दी है?
    उत्तर: अफगानिस्तान
  9. साहित्य अकादमी अवार्ड विजेता किस प्रसिद्ध असमी कवि का 69 वर्ष की उम्र में निधन हो गया?
    उत्तर: सनंत तांती
  10. संविधान दिवस 2021 कब मनाया गया है
    उत्तर: 26 नवंबर

Daily Current Affairs in English – 27 Nov 2021

  1. Who has become the richest person in Asia
    Answer: Gautam Adani
  2. Sheikh Sabah Al Khalid Al Sabah has become the new Prime Minister of which country?
    Answer: Kuwait
  3. In which state India’s first song conservation area has been developed?
    Answer: Uttarakhand
  4. Professor Harsh Kumar Jain has become the new Ambassador of India to which country?
    Answer: Ukraine
  5. Magdalena Anderson was the first female Prime Minister of which country, who has resigned in less than 12 hours?
    Answer: Sweden
  6. Ringala Udyog Saraf of which state has been given GI tag?
    Answer: Uttarakhand
  7. When has the e-portal of the Accreditation Scheme launched in India?
    Answer: 23 November 2021
  8. Recently Pakistan has allowed India to transport 50,000 tonnes of wheat and life saving medicines to which country?
    Answer: Afghanistan
  9. Which famous Assamese poet, winner of the Sahitya Akademi Award, passed away at the age of 69?
    Answer: Sanant Tanti
  10. When is Constitution Day 2021 celebrated?
    Answer: 26 November

We hope you liked and found this article helpful for the preparation for your upcoming competitive exams. If you have any query please drop your comment down below. Don’t forget to bookmark our page – Daily Current Affairs 2021.

Leave a Comment