Daily Current Affairs in Hindi – 25 Nov 2021 | Crack Sarkari Job

Spread the love

Daily Current Affairs in Hindi & English 2021

CrackSarkariJob’s Daily Current Affairs section is very helpful for the preparation of all Govt job exams. Read today’s 25 Nov 2021 current affairs in both Hindi and English. We post daily current events and happening every single day. Get Daily updates on Current Affairs 2021 for UPSC, Banking, SSC, IBPS, SBI PO, IAS, Railway, RBI, and other competitive exams. All students are advised to allow the notification alert to get regular updates or bookmark the page – Daily Current Affairs 2021.

Daily Current Affairs in Hindi – 25 Nov 2021 | Crack Sarkari Job
Daily Current Affairs in Hindi – 25 Nov 2021 | Crack Sarkari Job

Daily Current Affairs in Hindi – 25 Nov 2021

  1. देश का सर्वश्रेष्ठ पुलिस थाना का पुरस्कार किस थाने ने जीता है?
    उत्तर: सदर बाजार थाना (दिल्ली)
  2. दुनिया का पहला DART मिशन किसने लॉन्च किया है?
    उत्तर: नासा
  3. राष्ट्रपति रामनाथ कोविंद ने भारतीय सेना के ग्रुप कैप्टन अभिनंदन को किस पुरस्कार से सम्मानित किया है?
    उत्तर: वीर चक्र
  4. पांचवें एशियाई युवा पैरा खेल 2025 का आयोजन कहां होगा?
    उत्तर: ताशकंद (उज़्बेकिस्तान)
  5. सूडान देश के प्रधानमंत्री कौन बने हैं?
    उत्तर: अब्दल्ला हामडोक
  6. राष्ट्रीय एमी पुरस्कार 2021 से किसे सम्मानित किया गया?
    उत्तर: डेविड टेनेंट, हेले स्क्वायर
  7. हाल ही में लॉन्च हुई पुस्तक Cooking to Save your Life किसने लिखी है?
    उत्तर: अभिजीत बनर्जी
  8. हाल ही में खबरों में रहा ‘जिज्ञासा कार्यक्रम’ किस क्षेत्र से संबंधित है?
    उत्तर: विज्ञान और प्रौद्योगिकी
  9. बोईता बंदना महोत्सव किस राज्य में मनाया जाता है?
    उत्तर: ओडिशा
  10. हाल ही में किस देश ने अमेरिका और ब्रिटेन के साथ परमाणु पनडुब्बी गठबंधन में महत्वपूर्ण समझौते पर हस्ताक्षर किए हैं?
    उत्तर: ऑस्ट्रेलिया

Daily Current Affairs in English – 25 Nov 2021

  1. Which station has won the best police station award in the country?
    Answer: Sadar Bazar Police Station (Delhi)
  2. Who has launched the world’s first DART mission?
    Answer: NASA
  3. Which award has been conferred on Group Captain Abhinandan of Indian Army by President Ram Nath Kovind?
    Answer: Vir Chakra
  4. Where will the 5th Asian Youth Para Games 2025 be held?
    Answer: Tashkent (Uzbekistan)
  5. Who has become the Prime Minister of Sudan?
    Answer: Abdalla Hamdok
  6. Who was honored with the National Emmy Awards 2021?
    Answer: David Tennant, Hayley Squire
  7. Who has written the recently launched book Cooking to Save your Life?
    Answer: Abhijit Banerjee
  8. The ‘Curiosity Programme’, which was in news recently, is related to which field?
    Answer: Science and Technology
  9. In which state Boita Bandana Festival is celebrated?
    Answer: Odisha
  10. Which country has recently signed an important agreement with US and UK in a nuclear submarine alliance?
    Answer: Australia

We hope you liked and found this article helpful for the preparation for your upcoming competitive exams. If you have any query please drop your comment down below. Don’t forget to bookmark our page – Daily Current Affairs 2021.

Leave a Comment