Daily Current Affairs in Hindi – 24 Nov 2021 | Crack Sarkari Job

Spread the love

Daily Current Affairs in Hindi & English 2021

CrackSarkariJob’s Daily Current Affairs section is very helpful for the preparation of all Govt job exams. Read today’s 24 Nov 2021 current affairs in both Hindi and English. We post daily current events and happening every single day. Get Daily updates on Current Affairs 2021 for UPSC, Banking, SSC, IBPS, SBI PO, IAS, Railway, RBI, and other competitive exams. All students are advised to allow the notification alert to get regular updates or bookmark the page – Daily Current Affairs 2021.

Daily Current Affairs in Hindi – 24 Nov 2021 | Crack Sarkari Job
Daily Current Affairs in Hindi – 24 Nov 2021 | Crack Sarkari Job

Daily Current Affairs in Hindi – 24 Nov 2021

  1. अंतरराष्ट्रीय क्रिकेट परिषद के नए सीईओ कौन बने हैं?
    उत्तर: ज्योफ एलार्डिस
  2. पांचवा पूर्वी एशिया शिखर सम्मेलन का आयोजन कहां हुआ है?
    उत्तर: कोलकाता
  3. भारत का सर्वश्रेष्ठ समुद्री जिला कौन सा बना है?
    उत्तर: बालासोर (उड़ीसा)
  4. दुनिया की पहली बिटकॉइन सिटी किस देश में स्थापित की जाएगी?
    उत्तर: अल सल्वाडोर
  5. G7 विदेश और विकास मंत्रियों के शिखर सम्मेलन 2021 की मेजबानी किस देश की है?
    उत्तर: यूनाइटेड किंग्डम
  6. शक्ति 2021” नामक भारत-फ्रांस संयुक्त सैन्य अभ्यास किस स्थान पर शुरू हुआ?
    उत्तर: मिलिट्री स्कूल ऑफ ड्रैगुइग्नन, फ्रांस
  7. मध्यप्रदेश के पातालपानी रेलवे स्टेशन का नाम बदलकर क्या कर दिया गया है?
    उत्तर: तात्या मामा रेलवे स्टेशन
  8. सैयद मुश्ताक अली ट्रॉफी 2021 का खिताब किस राज्य ने जीता है?
    उत्तर: तमिलनाडु
  9. टाटा लिटरेचर लाइव लाइफटाइम अचीवमेंट अवॉर्ड 2021 का खिताब किसने जीता है?
    उत्तर: अनिता देसाई
  10. किस देश के युवा और बच्चों के ऑर्केस्ट्रा “अल सिस्टेमा” ने दुनिया के सबसे बड़े ऑर्केस्ट्रा के लिए गिनीज रिकॉर्ड बनाया है?
    उत्तर: वेनेज़ुएला

Daily Current Affairs in English – 24 Nov 2021

  1. Who has become the new CEO of the International Cricket Council?
    Answer: Geoff Allardyce
  2. Where is the 5th East Asia Summit held?
    Answer: Kolkata
  3. Which has become the best maritime district of India?
    Answer: Balasore (Orissa)
  4. In which country will the world’s first bitcoin city be established?
    Answer: El Salvador
  5. Which country is hosting the G7 Foreign and Development Ministers’ Summit 2021?
    Answer: United Kingdom
  6. Where did the Indo-French joint military exercise named “Shakti 2021” started?
    Answer: Military School of Draguignan, France
  7. What has been the name of Patalpani railway station in Madhya Pradesh?
    Answer: Tatya Mama Railway Station
  8. Which state has won the Syed Mushtaq Ali Trophy 2021 title?
    Answer: Tamil Nadu
  9. Who has won the title of Tata Literature Live Lifetime Achievement Award 2021?
    Answer: Anita Desai
  10. Which country’s youth and children’s orchestra “Al Sistema” has set a Guinness record for the world’s largest orchestra?
    Answer: Venezuela

We hope you liked and found this article helpful for the preparation for your upcoming competitive exams. If you have any query please drop your comment down below. Don’t forget to bookmark our page – Daily Current Affairs 2021.

Leave a Comment