Daily Current Affairs in Hindi – 23 Nov 2021 | Crack Sarkari Job

Spread the love

Daily Current Affairs in Hindi & English 2021

CrackSarkariJob’s Daily Current Affairs section is very helpful for the preparation of all Govt job exams. Read today’s 23 Nov 2021 current affairs in both Hindi and English. We post daily current events and happening every single day. Get Daily updates on Current Affairs 2021 for UPSC, Banking, SSC, IBPS, SBI PO, IAS, Railway, RBI, and other competitive exams. All students are advised to allow the notification alert to get regular updates or bookmark the page – Daily Current Affairs 2021.

Daily Current Affairs in Hindi – 23 Nov 2021 | Crack Sarkari Job
Daily Current Affairs in Hindi – 22 Nov 2021 | Crack Sarkari Job

Daily Current Affairs in Hindi – 23 Nov 2021

  1. भारत का सर्वश्रेष्ठ समुद्री राज्य कौन सा बना है?
    उत्तर: आंध्र प्रदेश
  2. F1 कतर ग्रैंड प्रिक्स 2021 का खिताब किसने जीता है?
    उत्तर: लुईस हैमिल्टन
  3. हाल ही में बूंदी उत्सव त्योहार किस राज्य में मनाया गया है?
    उत्तर: राजस्थान
  4. किस देश ने हाइपरसोनिक क्रूज मिसाइल जिरकॉन का सफल परीक्षण किया है?
    उत्तर: रूस
  5. 72 वा राष्ट्रीय पुस्तक पुरस्कार 2021 का खिताब किसने जीता है
    उत्तर: जेसन मोट
  6. इंडियन प्रीमियर लीग (IPL) 2022 का आयोजन कहां किया जाएगा?
    उत्तर: भारत
  7. Pride Prejudice And Punditry नामक पुस्तक किसके द्वारा लिखी गई है?
    उत्तर: शशि थरूर
  8. सेप्टिक टैंक की सफाई के लिए HomoSEP नामक रोबोट को किस आईआईटी संस्थान के शोधकर्ताओं ने विकसित किया है?
    उत्तर: आईआईटी मद्रास
  9. विश्व शौचालय दिवस’ 2021 का थीम क्या है?
    उत्तर: Valuing toilets
  10. विश्व मत्स्य दिवस पर किसका बनाया गया है
    उत्तर: 21 नवंबर

Daily Current Affairs in English – 23 Nov 2021

  1. Which has become the best maritime state of India?
    Answer: Andhra Pradesh
  2. Who has won the title of F1 Qatar Grand Prix 2021?
    Answer: Lewis Hamilton
  3. In which state the Bundi Utsav festival has been celebrated recently?
    Answer: Rajasthan
  4. Which country has successfully test-fired hypersonic cruise missile Zircon?
    Answer: Russia
  5. Who has won the title of 72nd National Book Award 2021?
    Answer: Jason Mott
  6. Where will the Indian Premier League (IPL) 2022 be held?
    North India
  7. Who wrote the book Pride Prejudice And Punditry?
    Answer: Shashi Tharoor
  8. Researchers from which IIT institute have developed a robot named HomoSEP for cleaning septic tanks?
    Answer: IIT Madras
  9. What is the theme of World Toilet Day 2021?
    Answer: Valuing toilets
  10. Who is made on World Fish Day
    Answer: 21 November

We hope you liked and found this article helpful for the preparation for your upcoming competitive exams. If you have any query please drop your comment down below. Don’t forget to bookmark our page – Daily Current Affairs 2021.

Leave a Comment