Daily Current Affairs in Hindi – 21 Nov 2021 | Crack Sarkari Job

Spread the love

Daily Current Affairs in Hindi & English 2021

CrackSarkariJob’s Daily Current Affairs section is very helpful for the preparation of all Govt job exams. Read today’s 21 Nov 2021 current affairs in both Hindi and English. We post daily current events and happening every single day. Get Daily updates on Current Affairs 2021 for UPSC, Banking, SSC, IBPS, SBI PO, IAS, Railway, RBI, and other competitive exams. All students are advised to allow the notification alert to get regular updates or bookmark the page – Daily Current Affairs 2021.

 Daily-current-affiats-hindi-english-21-Nov-2021

Daily-current-affiats-hindi-english-21-Nov-2021

Daily Current Affairs in Hindi – 21 Nov 2021

  1. ट्राइफेड आदि महोत्सव की नई ब्रांड अंबेसडर कौन बनी है?
    उत्तर: एमसी मैरी कॉम
  2. टेनिस टूर्नामेंट विआने ओपन 2021 का खिताब किसने जीता है?
    उत्तर: अलेक्जेंडर ज्वेरेव
  3. IPF स्मार्ट पुलिस इंडेक्स 2021 में किस राज्य की पुलिस शीर्ष पर रही है?
    उत्तर: आंध्र प्रदेश
  4. बीडब्ल्यूएफ लाइफटाइम अचीवमेंट अवॉर्ड 2021 को पाने वाले भारतीय बैडमिंटन खिलाड़ी कौन बने हैं?
    उत्तर: प्रकाश पादुकोण
  5. स्वच्छ सर्वेक्षण 2021 की रिपोर्ट के अनुसार कौन सा शहर लगातार पांचवीं बार स्वच्छ घोषित किया गया है?
    उत्तर: इंदौर
  6. जौलजीबी मेला 2021 का आयोजन किस राज्य में हुआ है?
    उत्तर: उत्तराखंड
  7. “लाल सलाम: एक उपन्यास” नामक उपन्यास किसने लिखा है?
    उत्तर: स्मृति ईरानी
  8. एशियन आर्चरी चैंपियनशिप 2021 का आयोजन कहां किया गया है?
    उत्तर: ढाका (बांग्लादेश)
  9. विश्व बाल दिवस 2021 कब मनाया गया है?
    उत्तर: 20 नवंबर
  10. विश्व टेलीविजन दिवस मनाया जाता हैं?
    उत्तर: 21 नवंबर

Daily Current Affairs in English – 21 Nov 2021

  1. Who has become the new brand ambassador of TRIFED Aadi Mahotsav?
    Answer: MC Mary Kom
  2. Who has won the tennis tournament Vienna Open 2021?
    Answer: Alexander Zverev
  3. Which state’s police has topped the IPF Smart Police Index 2021?
    Answer: Andhra Pradesh
  4. Who has become the Indian badminton player to receive the BWF Lifetime Achievement Award 2021?
    Answer: Prakash Padukone
  5. According to the report of Swachh Survekshan 2021, which city has been declared as clean for the fifth time in a row?
    Answer: Indore
  6. In which state Jauljibi Mela 2021 has been organized?
    Answer: Uttarakhand
  7. Who wrote the novel “Lal Salaam: A Novel”?
    Answer: Smriti Irani
  8. Where is the Asian Archery Championship 2021 organized?
    Answer: Dhaka (Bangladesh)
  9. When is World Children’s Day 2021 celebrated?
    Answer: November 20
  10. World Television Day is celebrated on?
    Answer: 21 November

We hope you liked and found this article helpful for the preparation for your upcoming competitive exams. If you have any query please drop your comment down below. Don’t forget to bookmark our page – Daily Current Affairs 2021.

Leave a Comment