Daily Current Affairs in Hindi – 20 Nov 2021 | Crack Sarkari Job

Spread the love

Daily Current Affairs in Hindi & English 2021

CrackSarkariJob’s Daily Current Affairs section is very helpful for the preparation of all Govt job exams. Read today’s 20 Nov 2021 current affairs in both Hindi and English. We post daily current events and happening every single day. Get Daily updates on Current Affairs 2021 for UPSC, Banking, SSC, IBPS, SBI PO, IAS, Railway, RBI, and other competitive exams. All students are advised to allow the notification alert to get regular updates or bookmark the page – Daily Current Affairs 2021.

Daily Current Affairs in Hindi – 20 Nov 2021
Daily Current Affairs in Hindi – 20 Nov 2021

Daily Current Affairs in Hindi – 20 Nov 2021

  1. सीबीआई के संयुक्त निदेशक कौन बने हैं?
    उत्तर: विद्या जयंत कुलकर्णी, घनश्याम उपाध्याय, नवल बजाज
  2. डब्ल्यूटीए टेनिस टूर्नामेंट फाइनल का खिताब किसने जीता है?
    उत्तर: गर्बिन मुगुरुजा
  3. आईसीसी पुरुष T-20 विश्व कप 2022 का आयोजन कहां होगा?
    उत्तर: ऑस्ट्रेलिया
  4. 19 नवंबर 2021 को रानी लक्ष्मीबाई की कौन सी जयंती मनाई गई है?
    उत्तर: 193वीं
  5. किस देश ने दुनिया का पहला गैर लाभकारी शहर लॉन्च किया है?
    उत्तर: सऊदी अरब
  6. 19 नवंबर 2021 को गुरु नानक देव जी की कौन सी जयंती मनाई गई है?
    उत्तर: 552वीं
  7. गोवा के नए डीजीपी कौन बने हैं
    उत्तर: आईडी शुक्ला
  8. उपराष्ट्रपति वेंकैया नायडू द्वारा हाल ही में लांच की गई पुस्तक श्रीमद रामायणम के लेखक कौन है?
    उत्तर: शशी किरण
  9. विश्व शौचालय दिवस कब मनाया गया है?
    उत्तर: 19 नवंबर
  10. कौन सा केंद्रीय मंत्रालय प्रधानमंत्री ग्राम सड़क योजना (PMGSY) योजना लागू कर रहा है?
    उत्तर: ग्रामीण विकास मंत्रालय

Daily Current Affairs in English – 20 Nov 2021

  1. Who has become the Joint Director of CBI?
    Answer: Vidya Jayant Kulkarni, Ghanshyam Upadhyay, Naval Bajaj
  2. Who has won the title of WTA Tennis Tournament Final?
    Answer: Garbin Muguruza
  3. Where will the ICC Men’s T20 World Cup 2022 be held?
    Answer: Australia
  4. Which birth anniversary of Rani Laxmibai is celebrated on 19th November 2021?
    Answer: 193rd
  5. Which country has launched the world’s first non-profit city?
    Answer: Saudi Arabia
  6. Which birth anniversary of Guru Nanak Dev Ji is celebrated on 19th November 2021?
    Answer: 552nd
  7. Who has become the new DGP of Goa?
    Answer: ID Shukla
  8. Who is the author of the book Srimad Ramayanam launched recently by Vice President Venkaiah Naidu?
    Answer: Shashi Kiran
  9. When is World Toilet Day celebrated?
    Answer: 19 November
  10. Which union ministry is implementing the Pradhan Mantri Gram Sadak Yojana (PMGSY) scheme?
    Answer: Ministry of Rural Development

We hope you liked and found this article helpful for the preparation for your upcoming competitive exams. If you have any query please drop your comment down below. Don’t forget to bookmark our page – Daily Current Affairs 2021.

Leave a Comment