Daily Current Affairs in Hindi – 19 Nov 2021 | Crack Sarkari Job

Spread the love

Daily Current Affairs in Hindi & English 2021

CrackSarkariJob’s Daily Current Affairs section is very helpful for the preparation of all Govt job exams. Read today’s 19 Nov 2021 current affairs in both Hindi and English. We post daily current events and happening every single day. Get Daily updates on Current Affairs 2021 for UPSC, Banking, SSC, IBPS, SBI PO, IAS, Railway, RBI, and other competitive exams. All students are advised to allow the notification alert to get regular updates or bookmark the page – Daily Current Affairs 2021.

Daily Current Affairs in Hindi – 19 Nov 2021 | Crack Sarkari Job
Daily Current Affairs in Hindi – 19 Nov 2021 | Crack Sarkari Job

Daily Current Affairs in Hindi – 19 Nov 2021

  1. कौन सा देश आईसीसी चैंपियंस ट्रॉफी 2025 की मेजबानी करेगा?
    उत्तर: पाकिस्तान
  2. IQ Air द्वारा जारी रैंकिंग के अनुसार दुनिया का सबसे प्रदूषित शहर कौन बना है
    उत्तर: दिल्ली
  3. राष्ट्रीय प्राकृतिक चिकित्सा दिवस कब मनाया गया है?
    उत्तर: 18 नवंबर
  4. आईसीसी पुरुष क्रिकेट समिति के नए अध्यक्ष कौन बने हैं?
    उत्तर: सौरव गांगुली
  5. वैश्विक रिश्वतखोरी सूची 2030 में भारत का क्या स्थान है
    उत्तर: 82वा
  6. अंतर्राष्ट्रीय जिमनास्टिक महासंघ के अध्यक्ष कौन बने हैं
    उत्तर: मोरीनारी वावातनाबे
  7. विश्व दर्शन दिवस कब मनाया गया है?
    उत्तर: 18 नवंबर
  8. महाराष्ट्र सरकार ने किस अभिनेता को कोविड वैक्सीन एंबेसडर बनाया है?
    उत्तर: सलमान खान
  9. किस संस्थान ने ‘स्वावलंबन चैलेंज फंड’ लॉन्च किया है?
    उत्तर: सिडबी
  10. मन्नू भंडारी, जिनका हाल ही में निधन हुआ, किस क्षेत्र से जुड़ी हुई थीं?
    उत्तर: साहित्य

Daily Current Affairs in English – 19 Nov 2021

  1. Which country will host the ICC Champions Trophy 2025?
    Answer: Pakistan
  2. According to the ranking released by IQ Air, which has become the most polluted city in the world
    Answer: Delhi
  3. When is the National Naturopathy Day observed?
    Answer: November 18
  4. Who has been appointed as the new chairman of the ICC Men’s Cricket Committee?
    Answer: Sourav Ganguly
  5. What is the rank of India in the Global Bribery List 2030?
    Answer: 82nd
  6. Who has become the President of the International Gymnastics Federation
    Answer: Morinari Watanabe
  7. When is World Philosophy Day celebrated?
    Answer: November 18
  8. Which actor has been appointed by the Maharashtra government as the Kovid Vaccine Ambassador?
    Answer: Salman Khan
  9. Which institute has launched the ‘Swavalamban Challenge Fund’?
    Answer: SIDBI
  10. Mannu Bhandari, who passed away recently, was associated with which field?
    Answer: Literature

We hope you liked and found this article helpful for the preparation for your upcoming competitive exams. If you have any query please drop your comment down below. Don’t forget to bookmark our page – Daily Current Affairs 2021.

Leave a Comment