Daily Current Affairs in Hindi – 17 Nov 2021 | Crack Sarkari Job

Spread the love

Daily Current Affairs in Hindi & English 2021

CrackSarkariJob’s Daily Current Affairs section is very helpful for the preparation of all Govt job exams. Read today’s 17 Nov 2021 current affairs in both Hindi and English. We post daily current events and happening every single day. Get Daily updates on Current Affairs 2021 for UPSC, Banking, SSC, IBPS, SBI PO, IAS, Railway, RBI, and other competitive exams. All students are advised to allow the notification alert to get regular updates or bookmark the page – Daily Current Affairs 2021.

Daily Current Affairs in Hindi – 17 Nov 2021
Daily Current Affairs in Hindi – 17 Nov 2021

Daily Current Affairs in Hindi – 17 Nov 2021

  1. आईसीसी T-20 विश्व कप 2021 में प्लेयर ऑफ द सीरीज कौन बने हैं?
    उत्तर: डेविड वॉर्नर
  2. साओ पाउलो ग्रैंड प्रिक्स 2021 का खिताब किसने जीता है?
    उत्तर: लुईस हैमिल्टन
  3. भारत का पहला खाद्य संग्रहालय किस राज्य में खुला है?
    उत्तर: तंजावुर (तमिल नाडु)
  4. 16 नवंबर को यूनेस्को ने अपना कौन सा स्थापना दिवस मनाया है?
    उत्तर: 75वा
  5. वांग्ला उत्सव किस राज्य में मनाया गया है?
    उत्तर: मेघालय
  6. किड्स फुटवियर ब्रांड प्लेटो के नए अंदाज बदल कौन बने हैं?
    उत्तर: राहुल द्रविड़
  7. संयुक्त राष्ट्र ने किसको भारत में रेजिडेंट कोऑर्डिनेटर नियुक्त किया है?
    उत्तर: शोम्बी शार्प
  8. सबसे अमीर देशों की सूची में शीर्ष स्थान किस देश ने हासिल किया है?
    उत्तर: चीन
  9. भारत ने अपना पहला ऑडिट दिवस कब मनाया है?
    उत्तर: 16 नवंबर
  10. विश्व मिर्गी दिवस कब मनाया गया है?
    उत्तर: 17 नवंबर

Daily Current Affairs in English – 17 Nov 2021

  1. Who has been named the Player of the Series in the ICC T20 World Cup 2021?
    Answer: David Warner
  2. Who has won the title of Sao Paulo Grand Prix 2021?
    Answer: Lewis Hamilton
  3. India’s first food museum has opened in which state?
    Answer: Thanjavur (Tamil Nadu)
  4. Which of its foundation day is celebrated by UNESCO on 16 November?
    Answer: 75th
  5. In which state Wangla festival is celebrated?
    Answer: Meghalaya
  6. Who has become the new style changer of kids footwear brand Plato?
    Answer: Rahul Dravid
  7. Who has been appointed by the United Nations as the Resident Coordinator in India?
    Answer: Shombi Sharp
  8. Which country has topped the list of richest countries?
    Answer: China
  9. When has India celebrated its first Audit Day?
    Answer: 16 November
  10. When is World Epilepsy Day observed?
    Answer: 17 November

We hope you liked and found this article helpful for the preparation for your upcoming competitive exams. If you have any query please drop your comment down below. Don’t forget to bookmark our page – Daily Current Affairs 2021.

Leave a Comment