Daily Current Affairs in Hindi – 15 Nov 2021 | Crack Sarkari Job

Spread the love

Daily Current Affairs in Hindi & English 2021

CrackSarkariJob’s Daily Current Affairs section is very helpful for the preparation of all Govt job exams. Read today’s 15 Nov 2021 current affairs in both Hindi and English. We post daily current events and happening every single day. Get Daily updates on Current Affairs 2021 for UPSC, Banking, SSC, IBPS, SBI PO, IAS, Railway, RBI, and other competitive exams. All students are advised to allow the notification alert to get regular updates or bookmark the page – Daily Current Affairs 2021.

Daily Current Affairs in Hindi – 15 Nov 2021 | Crack Sarkari Job
Daily Current Affairs in Hindi – 15 Nov 2021 | Crack Sarkari Job

Daily Current Affairs in Hindi – 15 Nov 2021

  1. रुस्तम 2 ड्रोन का सफ़ल परीक्षण किसने किया है?
    उत्तर: DRDO
  2. जूनियर पुरुष हॉकी विश्व कप 2021 की मेजबानी कौन सा भारतीय राज्य करेगा?
    उत्तर: उड़ीसा
  3. ऑनलाइन गेमिंग प्लेटफॉर्म ‘My 11 Circle’ के नए ब्रांड एंबेसडर कौन बने हैं?
    उत्तर: मोहम्मद सिराज
  4. बेंगलुरु ट्रैक समिति 2021 में शामिल होने वाले 3 देशों के नाम क्या है?
    उत्तर: दक्षिण अफ्रीका, वियतनाम, संयुक्त अरब अमीरात
  5. हाल ही में गुटनिरपेक्ष आंदोलन की कौन सी वर्षगांठ मनाई गई है?
    उत्तर: 60 वी
  6. नारकोटिक्स कंट्रोल ब्यूरो के महानिदेशक कौन बने हैं?
    उत्तर: सत्यनारायण प्रधान
  7. संयुक्त राष्ट्र विश्व खाद्य कार्यक्रम के सद्भावना राजदूत कौन बने हैं?
    उत्तर: डेनियल ब्रूहल
  8. शक्ति द्वारा की संयुक्त सैन्य अभ्यास भारत और किस देश के बीच आयोजित हुआ है?
    उत्तर: फ्रांस
  9. विश्व रोगाणुरोधी जागरूकता सप्ताह 2021 कब से कब तक मनाया जाएगा?
    उत्तर: 18 से 24 नवंबर
  10. विश्व दयालुता दिवस कब मनाया गया है?
    उत्तर: 13 नवंबर

Daily Current Affairs in English – 15 Nov 2021

  1. Who has successfully test-fired Rustom 2 drone?
    Answer: DRDO
  2. Which Indian state will host the Junior Men’s Hockey World Cup 2021?
    Answer: Orissa
  3. Who has become the new brand ambassador of the online gaming platform ‘My 11 Circle’?
    Answer: Mohammad Siraj
  4. What are the names of 3 countries to be included in Bengaluru Track Committee 2021?
    Answer: South Africa, Vietnam, United Arab Emirates
  5. Which anniversary of the Non-Aligned Movement has been celebrated recently?
    Answer: 60V
  6. Who has become the Director General of Narcotics Control Bureau?
    Answer: Satyanarayan Pradhan
  7. Who has become the Goodwill Ambassador of United Nations World Food Programme?
    Answer: Daniel Bruhl
  8. The joint military exercise by Shakti is organized between India and which country?
    Answer: France
  9. When will the World Antimicrobial Awareness Week 2021 be observed?
    Answer: 18 to 24 November
  10. When is World Kindness Day celebrated?
    Answer: November 13

We hope you liked and found this article helpful for the preparation for your upcoming competitive exams. If you have any query please drop your comment down below. Don’t forget to bookmark our page – Daily Current Affairs 2021.

Leave a Comment