Daily Current Affairs in Hindi – 1 Oct 2021 | Crack Sarkari Job

Spread the love

Daily Current Affairs in Hindi & English 2021

CrackSarkariJob’s Daily Current Affairs section is very helpful for the preparation of all Govt job exams. Read today’s 1 Oct Sep 2021 current affairs in both Hindi and English. We post daily current events and happening every single day. Get Daily updates on Current Affairs 2021 for UPSC, Banking, SSC, IBPS, SBI PO, IAS, Railway, RBI, and other competitive exams. All students are advised to allow the notification alert to get regular updates or bookmark the page – Daily Current Affairs 2021.

Daily Current Affairs in Hindi – 1 Oct 2021 | Crack Sarkari Job
Daily Current Affairs in Hindi – 1 Oct 2021 | Crack Sarkari Job

Daily Current Affairs in Hindi –  1 Oct 2021

  1. हाल ही में ‘अंतर्राष्ट्रीय अनुवाद दिवस’ कब मनाया गया है?
    उत्तर: 30 सितम्बर
  2. हाल ही में जारी IIFL हुरून इंडिया रिच लिस्ट 2021 में कौन शीर्ष पर रहा है?
    उत्तर: मुकेश अम्बानी
  3. ट्यूनीशिया की पहली महिला प्रधानमंत्री कौन बनी है
    उत्तर: नजला बौडेन रोमधने
  4. किस कंपनी ने भारत में ‘फ्यूचर इंजीनियर प्रोग्राम’ लॉन्च किया है?
    उत्तर: अमेज़न
  5. भारतीय युवाओं के लिए ग्लोबल कंप्यूटर साइंस एजुकेशन प्रोग्राम कौन सी कंपनी शुरू करेगी?
    उत्तर: अमेज़न
  6. विश्व समुद्र दिवस कब मनाया गया है?
    उत्तर: 30 सितम्बर
  7. USIBC किसे ग्लोबल लीडरशिप अवार्ड प्रदान करेगा?
    उत्तर: शिव नादर
  8. हाल ही में NPCI ने किस बैंक के साथ समझौता किया है?
    उत्तर: यस बैंक
  9. भारत के लिए नेशनल बास्केटबॉल एसोसिएशन के नए ब्रांड अंबेडकर कौन बने हैं?
    उत्तर: रणबीर सिंह
  10. राइडर कप गोल्फ टूर्नामेंट 2021 का खिताब किस देश की टीम ने जीता है?
    उत्तर: अमेरिका

Daily Current Affairs in English – 1 Oct 2021

  1. When has ‘International Translation Day’ been celebrated recently?
    Answer: 30 September
  2. Who has topped the recently released IIFL Hurun India Rich List 2021?
    Answer: Mukesh Ambani
  3. Who has become the first female prime minister of Tunisia
    Answer: Najla Bowden Romdhne
  4. Which company has launched the ‘Future Engineer Program’ in India?
    Answer: Amazon
  5. Which company will launch the Global Computer Science Education program for Indian youth?
    Answer: Amazon
  6. When is World Sea Day observed?
    Answer: 30 September
  7. To whom will USIBC present the Global Leadership Award?
    Answer: Shiv Nadar
  8. Recently NPCI has tied up with which bank?
    Answer: Yes Bank
  9. Who has become the new brand Ambedkar of the National Basketball Association for India?
    Answer: Ranbir Singh
  10. Which country’s team has won the title of Ryder Cup Golf Tournament 2021?
    Answer: America

We hope you liked and found this article helpful for the preparation for your upcoming competitive exams. If you have any query please drop your comment down below. Don’t forget to bookmark our page – Daily Current Affairs 2021.

Leave a Comment