Daily Current Affairs in Hindi & English – 8 July 2021

Spread the love

Daily Current Affairs in Hindi & English

CrackSarkariJob’s Daily Current Affairs section is very helpful for the preparation of all Govt job exams. We post daily current events and happening every single day. Get Daily updates on Current Affairs 2021 for UPSC, Banking, SSC, IBPS, SBI PO, IAS, Railway, RBI, and other competitive exams. All students are advised to allow the notification alert to get regular updates or bookmark the page – Daily Current Affairs 2021.

Daily Current Affairs in Hindi & English - 8 July 2021
Daily Current Affairs in Hindi & English – 8 July 2021

Daily Current Affairs in Hindi – 8 July 2021

  1. मैरंग भारत के किस राज्य का बारवा जिला घोषित किया गया है?
    उत्तर: मेघालय
  2. एएफसी महिला एशियाई कप 2022 का आयोजन किस देश में किया जाएगा?
    उत्तर: भारत
  3. हाल ही मेंकलकत्ता हाईकोर्ट ने मुख्यमंत्री ममता बनर्जी पर कितने लाख रूपये का जुर्माना लगाया है?
    उत्तर: 5 लाख रुपए
  4. हरियाणा के नए राज्यपाल कौन बने हैं?
    उत्तर: बंडारू दत्तात्रेय
  5. हाल ही में बॉलीवुड के दिग्गज अभिनेता दिलीप कुमार का कितने वर्ष की उम्र में निधन हो गया है?
    उत्तर: 98 वर्ष
  6. PM नरेंद्र मोदी ने हाल ही में अपने कैबिनेट विस्तार से पहले कौन सा नया मंत्रालय बनाया है?
    उत्तर: सहकारिता मंत्रालय
  7. भारतीय अंतरराष्ट्रीय फिल्म महोत्सव 2021 का आयोजन किस राज्य में किया जायेगा?
    उत्तर: गोवा
  8. हाल ही में केंद्र सरकार ने मछली पालक किसानों के लिए कौन सा मोबाइल एप्प लॉन्च किया है?
    उत्तर: मत्स्य सेतु
  9. हाल ही में महिला स्पीड शतरंज चैंपियनशिप 2021 का खिताब किसने जीता है?
    उत्तर: होउ यिफान
  10. खो-खो फेडरेशन ऑफ इंडिया के फिर से अध्यक्ष कौन बने हैं?
    उत्तर: सुधांशु मित्तल

Daily Current Affairs in English – 8 July 2021

  1. Mairang has been declared as Barwa district of which Indian state?
    Answer: Meghalaya
  2. In which country will the AFC Women’s Asian Cup 2022 be organized?
    Answer: India
  3. Recently, the Calcutta High Court has imposed a fine of how many lakh rupees on Chief Minister Mamata Banerjee?
    Answer: Rs 5 lakh
  4. Who has become the new Governor of Haryana?
    Answer: Bandaru Dattatreya
  5. At what age has Bollywood veteran Dilip Kumar passed away recently?
    Answer: 98 Years
  6. Which new ministry has been created by PM Narendra Modi recently before his cabinet expansion?
    Answer: Ministry of Cooperation
  7. In which state will the International Film Festival of India 2021 be organized?
    Answer: Goa
  8. Which mobile app has recently been launched by the central government for fish farmers?
    Answer: Matsya Bridge
  9. Who has recently won the title of Women’s Speed ​​Chess Championship 2021?
    Answer: Hou Yifan
  10. Who has become the president of the Kho-Kho Federation of India again?
    Answer: Sudhanshu Mittal

We hope you found this article helpful. If you have any query please drop your comment down below. Don’t forget to bookmark our page – Daily Current Affairs 2021.

Leave a Comment