Daily Current Affairs in Hindi & English – 7 Sep 2021 | Crack Sarkari Job

Spread the love

Daily Current Affairs in Hindi & English 2021

CrackSarkariJob’s Daily Current Affairs section is very helpful for the preparation of all Govt job exams. Read today’s 7 Sep 2021 current affairs in both Hindi and English. We post daily current events and happening every single day. Get Daily updates on Current Affairs 2021 for UPSC, Banking, SSC, IBPS, SBI PO, IAS, Railway, RBI, and other competitive exams. All students are advised to allow the notification alert to get regular updates or bookmark the page – Daily Current Affairs 2021.

Daily Current Affairs in Hindi & English – 7 Sep 2021 | Crack Sarkari Job
Daily Current Affairs in Hindi & English – 7 Sep 2021

Daily Current Affairs in Hindi – 7 Sep 2021

  1. टोक्यो पैरालंपिक 2020 में भारत ने कुल कितने पदक जीते हैं?
    उत्तर: 19
  2. हाल ही में डूरंड कप का 130वां संस्करण कहाँ शुरू हुआ है?
    उत्तर: कोलकाता
  3. हाल ही में संपन्न टोक्यो पैरालम्पिक 2020 में कौनसा देश शीर्ष पर रहा है?
    उत्तर: चीन
  4. हाल ही में ITBP टीम ने किस राज्य में माउंट बलबाला पर सफलतापूर्वक चढ़ाई की है?
    उत्तर: लद्दाख
  5. कौनसा देश भारत के साथ AUSINDEX अभ्यास की मेजबानी करेगा?
    उत्तर: ऑस्ट्रेलिया
  6. हाल ही में एशियाई स्क्वैश महासंघ के नए उपाध्यक्ष कौन बने हैं?
    उत्तर: साइरस पोंचा
  7. किस राज्य सरकार ने ‘ऑनलाइन जुआ और सट्टेबाजी’ पर प्रतिबंध लगाने की घोषणा की है?
    उत्तर: कर्नाटक राज्य सरकार
  8. हाल ही में किसने ए रूड लाइफ : द मेमोयर नामक पुस्तक लिखी है?
    उत्तर: वीर संघवी
  9. राष्ट्रीय वन्यजीव दिवस 2021 कब मनाया गया है?
    उत्तर: 4 सितंबर
  10. हाल ही में ‘अंतर्राष्ट्रीय चैरिटी दिवस’ कब मनाया गया है?
    उत्तर: 5 सितंबर

Daily Current Affairs in English – 7 Sep 2021

  1. How many medals has India won in Tokyo Paralympics 2020?
    Answer: 19
  2. Where has the 130th edition of Durand Cup started recently?
    Answer: Kolkata
  3. Which country topped the recently concluded Tokyo Paralympics 2020?
    Answer: China
  4. Recently in which state the ITBP team has successfully climbed Mount Balbala?
    Answer: Ladakh
  5. Which country will host the AUSINDEX exercise with India?
    Answer: Australia
  6. Who has become the new Vice President of Asian Squash Federation recently?
    Answer: Cyrus Poncha
  7. Which state government has announced a ban on ‘online gambling and betting’?
    Answer: Karnataka State Government
  8. Who has recently authored the book A Rude Life: The Memoir?
    Answer: Veer Sanghvi
  9. When is National Wildlife Day 2021 celebrated?
    Answer: 4th September
  10. When has ‘International Charity Day’ been celebrated recently?
    Answer: 5 September

We hope you liked and found this article helpful for the preparation of your upcoming competitive exams. If you have any query please drop your comment down below. Don’t forget to bookmark our page – Daily Current Affairs 2021.

Leave a Comment