Daily Current Affairs in Hindi & English – 7 July 2021

Spread the love

Daily Current Affairs in Hindi & English

CrackSarkariJob’s Daily Current Affairs section is very helpful for the preparation of all Govt job exams. We post daily current events and happening every single day. Get Daily updates on Current Affairs 2021 for UPSC, Banking, SSC, IBPS, SBI PO, IAS, Railway, RBI, and other competitive exams. All students are advised to allow the notification alert to get regular updates or bookmark the page – Daily Current Affairs 2021.

Daily Current Affairs in Hindi & English - 7 July 2021
Daily Current Affairs in Hindi & English – 7 July 2021

Daily Current Affairs in Hindi – 7 July 2021

  1. किस स्पेस एजेंसी ने हाल ही में क्षुद्रग्रह 162173 रयुगु का पहला नमूना प्राप्त किया है?
    उत्तर: नासा
  2. किस शहर में विश्व के तीसरा सबसे बड़ा क्रिकेट स्टेडियम बनाया जाएगा?
    उत्तर: जयपुर
  3. 7 जुलाई को विश्वभर में कौन सा दिवस मनाया जाता है?
    उत्तर: विश्व चॉकलेट दिवस
  4. अमेजन कंपनी के सीईओ के पद पर किसे नियुक्त किया गया है?
    उत्तर: एंडी जेसी
  5. ब्लैक फंगस के बाद किस राज्य में “बोन डेथ” नामक बीमारी का पहला मामला सामने आया है?
    उत्तर: महाराष्ट्र
  6. कर्नाटक राज्य का नया गवर्नर किसे नियुक्त किया गया है?
    उत्तर: केंद्रीय मंत्री थावर चंद गहलोत
  7. हाल ही में किस दिग्गज अभिनेता का 98 साल की उम्र में मुंबई में निधन हुआ?
    उत्तर: दिलीप कुमार
  8. हाल ही में किस देश ने बेहतर मौसम पूर्वानुमान के लिए एक नया उपग्रह एफवाई-3ई लॉन्च किया है?
    उत्तर: चीन
  9. इंग्लैंड के किस तेज गेंदबाज ने हाल ही में फर्स्ट क्लास क्रिकेट में अपने 1000 विकेट पूरे किए हैं?
    उत्तर: जेम्स एंडरसन
  10. हाल ही में श्रीलंकाई क्रिकेट बोर्ड ने बल्लेबाज भानुका राजपक्षे पर कितने डॉलर का जुर्माना लगाया है?
    उत्तर: 5000 डॉलर

Daily Current Affairs in English – 7 July 2021

  1. Which space agency has recently obtained the first sample of asteroid 162173 Ryugu?
    Answer: NASA
  2. In which city the world’s third-largest cricket stadium will be built?
    Answer: Jaipur
  3. Which day is celebrated all over the world on 7th July?
    Answer: World Chocolate Day
  4. Who has been appointed as the CEO of Amazon company?
    Answer: Andy Jesse
  5. After Black fungus, which state has reported the first case of a disease called “Bone Death”?
    Answer: Maharashtra
  6. Who has been appointed as the new Governor of Karnataka State?
    Answer: Union Minister Thawar Chand Gehlot
  7. Which veteran actor recently passed away at the age of 98 in Mumbai?
    Answer: Dilip Kumar
  8. Which country has recently launched a new satellite FY-3E for better weather forecasting?
    Answer: China
  9. Which England fast bowler has recently completed his 1000 wickets in first-class cricket?
    Answer: James Anderson
  10. Recently Sri Lankan Cricket Board has fined batsman Bhanuka Rajapaksa how many dollars?
    Answer: 5000 dollars

We hope you found this article helpful. If you have any query please drop your comment down below. Don’t forget to bookmark our page – Daily Current Affairs 2021.

Leave a Comment