Daily Current Affairs in Hindi & English – 4 Sep 2021 | Crack Sarkari Job

Spread the love

Daily Current Affairs in Hindi & English 2021

CrackSarkariJob’s Daily Current Affairs section is very helpful for the preparation of all Govt job exams. Read today’s 4 Sep 2021 current affairs in both Hindi and English. We post daily current events and happening every single day. Get Daily updates on Current Affairs 2021 for UPSC, Banking, SSC, IBPS, SBI PO, IAS, Railway, RBI, and other competitive exams. All students are advised to allow the notification alert to get regular updates or bookmark the page – Daily Current Affairs 2021.

Daily Current Affairs in Hindi & English – 4 Sep 2021
Daily Current Affairs in Hindi & English – 4 Sep 2021

Daily Current Affairs in Hindi – 4 Sep 2021

  1. हाल ही में सबसे ज्यादा गोल करने वाले फुटबॉल खिलाड़ी कौन बने हैं?
    उत्तर: क्रिस्टियानो रोनाल्डो
  2. हाल ही में किस राज्य सरकार ने नया ‘ई रिसीप्ट 2.0 मॉडल’ लांच किया है?
    उत्तर: ओडिशा
  3. रेमन मैग्सेसे पुरस्कार 2021 से किसे सम्मानित किया गया है डॉक्टर फिरदौसी कादरी मोहम्मद अमजद साकिब P1 मुंशी वॉच डॉग रॉबर्ट ब्राउन
    उत्तर: मुहम्मद अमजद साकिब, फिरदौसी कादरी, स्टीवन मुन्सी, वॉचडॉक, रॉबर्टो बैलोन
  4. हाल ही में किसने ‘हिम तेंदुए’ को अपना राज्य पशु घोषित किया है?
    उत्तर: लद्दाख
  5. हाल ही में न्यू डेवलपमेंट बैंक ने कितने नए सदस्यों को मान्यता दी है?
    उत्तर: 03 सदस्यों को
  6. हाल ही में 12वें डिफेंस एक्सपो 2022 की मेजबानी कौन करेगा?
    उत्तर: गुजरात
  7. हाल ही में बर्ड फोटोग्राफर ऑफ़ द इयर 2021 का पुरस्कार किसने जीता है?
    उत्तर: एलेजांद्रो प्रीतो
  8. हाल ही में किस देश द्वारा WhatsApp पर गोपनीयता उल्लंघन पर 225 मिलियन यूरो का जुर्माना लगाया है?
    उत्तर: आयरलैंड
  9. हाल ही में किस देश ने प्रोटोटाइप मिनिएचर हेलीकॉप्टर विकसित किया है?
    उत्तर: चीन
  10. हाल ही में राष्ट्रीय इस्पात निगम लिमिटेड का CMD किसे नियुक्त किया गया है?
    उत्तर: अतुल भट्ट

Daily Current Affairs in English – 4 Sep 2021

  1. Who has recently become the highest goal scorer football player?
    Answer: Cristiano Ronaldo
  2. Which state government has recently launched a new ‘e-receipt 2.0 model’?
    Answer: Odisha
  3. Who has been honored with Ramon Magsaysay Award 2021 Dr. Firdausi Qadri Mohammad Amjad Saqib P1 Munshi Watch Dog Robert Brown
    Answer: Muhammad Amjad Saqib, Firdausi Qadri, Steven Muncie, Watchdoc, Roberto Bailon
  4. Recently who has declared ‘Snow Leopard’ as its state animal?
    Answer: Ladakh
  5. Recently the New Development Bank has recognized how many new members?
    Answer: 03 members
  6. Who will host the 12th Defense Expo 2022 recently?
    Answer: Gujarat
  7. Who has recently won the Bird Photographer of the Year 2021 award?
    Answer: Alejandro Prieto
  8. Which country has recently fined WhatsApp 225 million euros for privacy violations?
    Answer: Ireland
  9. Which country has recently developed a prototype miniature helicopter?
    Answer: China
  10. Who has been appointed as the CMD of Rashtriya Ispat Nigam Limited recently?
    Answer: Atul Bhatt

We hope you liked and found this article helpful for the preparation of your upcoming competitive exams. If you have any query please drop your comment down below. Don’t forget to bookmark our page – Daily Current Affairs 2021.

Leave a Comment