Daily Current Affairs in Hindi & English – 31 Aug 2021

Spread the love

Daily Current Affairs in Hindi & English 2021

CrackSarkariJob’s Daily Current Affairs section is very helpful for the preparation of all Govt job exams. We post daily current events and happening every single day. Get Daily updates on Current Affairs 2021 for UPSC, Banking, SSC, IBPS, SBI PO, IAS, Railway, RBI, and other competitive exams. All the recent Current Affairs for August till now is posted here both in English and Hindi. All students are advised to allow the notification alert to get regular updates or bookmark the page – Daily Current Affairs 2021

Daily Current Affairs in Hindi & English – 31 Aug 2021
Daily Current Affairs in Hindi & English – 31 Aug 2021

Daily Current Affairs in Hindi – 31 Aug 2021

  1. टोक्यो पैरालंपिक में निशानेबाज अवनी लेखरा ने महिलाओं की 10 मीटर एयर राइफल में कौन सा पदक जीता है?
    उत्तर: स्वर्ण पदक
  2. टोक्यो पैरालंपिक में पुरुषों की भाला फेंक F64 श्रेणी में किसने स्वर्ण पदक जीता?
    उत्तर: सुमित अंतिल
  3. हाल ही में बेल्जियम ग्रैंड प्रिक्स का खिताब किसने जीता है?
    उत्तर: मैक्स वर्सटाप्पेन
  4. उत्तर प्रदेश का पहला आयुष विश्वविद्यालय कहां खोला जाएगा?
    उत्तर: गोरखपुर
  5. दीपा मलिक के बाद पैरालंपिक में पदक जीतने वाली दूसरी भारतीय महिला खिलाड़ी कौन बनी है?
    उत्तर: भाविनाबेन पटेल
  6. हाल ही में एडिडास कंपनी ने अपने स्टे इन प्ले अभियान में किसे अपना ब्रांड एंबेसडर बनाया है?
    उत्तर: मीराबाई चानू
  7. नोइसील इंटरनेशनल ओपन 2021 शतरंज टूर्नामेंट किसने जीता है?
    उत्तर: पी. इनियान
  8. ग्लोबल डेफी एडॉप्शन इंडेक्स 2021 में भारत का स्थान क्या आया है?
    उत्तर: 6
  9. सिक्सटीन इंटरनेशनल फिल्म फेस्टिवल्स – 16IFF 2021 में ‘बेस्ट फीचर फिक्शन फिल्म’ कौनसी है?
    उत्तर: द गर्ल विथ द गोट
  10. नेशनल अवार्ड फॉर मैन्युफैक्चर ऑफ द ईयर का अवार्ड किसको मिला है?
    उत्तर: हिन्दुस्तान जिंक

Daily Current Affairs in English – 31 Aug 2021

  1. Which medal did shooter Avani Lekhara win in the women’s 10m air rifle at the Tokyo Paralympics?
    Answer: Gold Medal
  2. Who won the gold medal in the men’s javelin throw F64 category at the Tokyo Paralympics?
    Answer: Sumit Antil
  3. Who has recently won the Belgian Grand Prix title?
    Answer: Max Verstappen
  4. Where will the first AYUSH University of Uttar Pradesh be opened?
    Answer: Gorakhpur
  5. Who has become the second Indian female player after Deepa Malik to win a medal in Paralympics?
    Answer: Bhavinaben Patel
  6. Who has recently been appointed as the brand ambassador of Adidas Company in its Stay in Play campaign?
    Answer: Mirabai Chanu
  7. Who has won the Noiseil International Open 2021 chess tournament?
    Answer: P. Inian
  8. What is the rank of India in the Global DeFi Adoption Index 2021?
    Answer: 6
  9. Which is the ‘Best Feature Fiction Film’ at the Sixteen International Film Festivals – 16IFF 2021?
    Answer: The Girl With The Goat
  10. Who has received the National Award for Manufacturer of the Year award?
    Answer: Hindustan Zinc

We hope you liked and found this article helpful for the preparation of your upcoming competitive exams. If you have any query please drop your comment down below. Don’t forget to bookmark our page – Daily Current Affairs 2021.

Leave a Comment