Daily Current Affairs in Hindi & English – 30 June 2021

Spread the love

Daily Current Affairs in Hindi & English

CrackSarkariJob’s Daily Current Affairs section provides daily updates on Gk and Current Affairs. We post everyday current events and happenings that are important for the preparation of UPSC, SSC, Railway, Banking, IBPS, SBI PO, and other competitive examinations. We suggest you bookmark our page – Daily Current Affairs 2021 to read daily updates on current affairs.

Daily Current Affairs in Hindi & English - 30 June 2021
Daily Current Affairs in Hindi & English – 30 June 2021

Daily Current Affairs in Hindi – 30 June 2021

  1. तीरंदाजी विश्व कप का आयोजन किस देश में हुआ?
    उत्तर: फ्रांस
  2. दुनिया की नंबर वन तीरंदाज कौन बनी है?
    उत्तर: दीपिका कुमार
  3. विदेशी कामगारों के लिए दुनिया का सबसे महंगा शहर कौन सा बना है?
    उत्तर: अश्गाबात (तुर्कमेनिस्तान )
  4. राष्ट्रीय डेयरी विकास बोर्ड के नए चेयरमैन कौन बने हैं?
    उत्तर: मीनेश शाह
  5. भारत के अटॉर्नी जनरल का कार्यक्रम जून 2022 तक के लिए बढ़ा दिया गया है इनका नाम क्या है?
    उत्तर: केके वेणुगोपाल
  6. अग्नि सीरीज की नई मिसाइल का परीक्षण किसने किया है?
    उत्तर: DRDO
  7. कौन सी स्पेस एजेंसी विकलांग अंतरिक्ष यात्री को स्पेस भेज कर ऐसा करने वाली पहली अंतरिक्ष स्पेस एजेंसी बन जाएगी?
    उत्तर: यूरोपीयन स्पेस एजेंसी
  8. स्पेनिश प्रिंसेस ऑफ ऑस्ट्रियस लिटरेचर अवॉर्ड 2021 किसने जीता है?
    उत्तर: इमानुएल कैरेर
  9. बीसीसीआई ने हाल ही में टी-20 विश्व कप का आयोजन किस देश में करने की घोषणा की है?
    उत्तर: यूएई
  10. किस मेट्रो सर्विस को आउटस्टैंडिंग सिविल इंजीनियरिंग अवार्ड 2021 से सम्मानित किया गया है?
    उत्तर: दिल्ली मेट्रो

Daily Current Affairs in English – 30 June 2021

  1. In which country the Archery World Cup was organized?
    Answer: France
  2. Who has become the world’s number one archer?
    Answer: Deepika Kumar
  3. Which has become the most expensive city in the world for foreign workers?
    Answer: Ashgabat (Turkmenistan)
  4. Who has been appointed as the new chairman of the National Dairy Development Board?
    Answer: Meenesh Shah
  5. The program of the Attorney General of India has been extended till June 2022. What is his name?
    Answer: KK Venugopal
  6. Who has test-fired the new Agni series missile?
    Answer: DRDO
  7. Which space agency will become the first space agency to do so by sending a disabled astronaut to space?
    Answer: European Space Agency
  8. Who has won the Spanish Princess of Austria Literature Award 2021?
    Answer: Emanuel Carrer
  9. In which country has the BCCI recently announced to organize the T20 World Cup?
    Answer: UAE
  10. Which metro service has been awarded the Outstanding Civil Engineering Award 2021?
    Answer: Delhi Metro

We hope that you have found this article helpful in your preparation for upcoming exams. Fee-free drop comments about any query. Don’t forget to bookmark our page – Daily Current Affairs 2021.

Leave a Comment