Daily Current Affairs in Hindi & English – 30 Aug 2021

Spread the love

Daily Current Affairs in Hindi & English 2021

CrackSarkariJob’s Daily Current Affairs section is very helpful for the preparation of all Govt job exams. We post daily current events and happening every single day. Get Daily updates on Current Affairs 2021 for UPSC, Banking, SSC, IBPS, SBI PO, IAS, Railway, RBI, and other competitive exams. All the recent Current Affairs for August till now is posted here both in English and Hindi. All students are advised to allow the notification alert to get regular updates or bookmark the page – Daily Current Affairs 2021

Daily Current Affairs in Hindi & English – 30 Aug 2021
Daily Current Affairs in Hindi & English – 30 Aug 2021

Daily Current Affairs in Hindi – 30 Aug 2021

  1. दिल्ली सरकार के देश के मेंटर्स कार्यक्रम के ब्रांड एंबेसडर कौन बनेंगे?
    उत्तर: सोनू सूद
  2. आतंकवाद विरोधी अभ्यास गांडीव 2021 किस ने आयोजित किया?
    उत्तर: राष्ट्रीय सुरक्षा गार्ड (NSG)
  3. एचएसबीसी बैंक के नए सीईओ कौन बने हैं?
    उत्तर: हितेंद्र दवे
  4. राजस्थानी भाषा में साहित्य अकादमी पुरस्कार से किसे सम्मानित किया गया है?
    उत्तर: भैरव सिंह सामोर
  5. किस कंपनी द्वारा भारतीय बच्चों के लिए “बी इंटरनेट ऑसम” प्रोग्राम को लॉन्च किया गया है?
    उत्तर: गूगल
  6. बार्सिलोना ओपन शतरंज टूर्नामेंट 2021 का खिताब किसने जीता है?
    उत्तर: एस पी सेथुरमन
  7. हाल ही में महिला सशक्तिकरण पर पहले G20 मंत्रीस्तरीय सम्मेलन का आयोजन किस देश में हुआ है?
    उत्तर: इटली
  8. भारतीय रिजर्व बैंक के नए एग्जीक्यूटिव डायरेक्टर कौन बने है?
    उत्तर: अजय कुमार
  9. हाल ही में बेरोजगार युवाओं के लिए “मेरा काम मेरा मान” योजना किस राज्य सरकार द्वारा शुरू की गई है?
    उत्तर: पंजाब राज्य सरकार
  10. विदेशी कॉलर आईडी एप ग्रुप वालों को टक्कर देने के लिए किस नाम से देशी कॉलर आईडी ऐप को लॉन्च किया गया है?
    उत्तर: भारत कॉलर

Daily Current Affairs in English – 30 Aug 2021

  1. Who will be the brand ambassador of Delhi Government’s Country Mentors program?
    Answer: Sonu Sood
  2. Who organized the anti-terrorism exercise Gandiv 2021?
    Answer: National Security Guard (NSG)
  3. Who has become the new CEO of HSBC Bank?
    Answer: Hitendra Dave
  4. Who has been honored with Sahitya Akademi Award in Rajasthani language?
    Answer: Bhairav ​​Singh Samor
  5. Which company has launched “Be Internet Osm” program for Indian children?
    Answer: Google
  6. Who has won the title of Barcelona Open Chess Tournament 2021?
    Answer: S P Sethuraman
  7. In which country the first G20 Ministerial Conference on Women’s Empowerment has been organized recently?
    Answer: Italy
  8. Who has been appointed as the new Executive Director of Reserve Bank of India?
    Answer: Ajay Kumar
  9. Which state government has recently launched “Mera Kaam Mera Maan” scheme for unemployed youth?
    Answer: Punjab State Government
  10. In which name the native Caller ID app has been launched to compete with the foreign Caller ID app group?
    Answer: Bharat Callar

We hope you liked and found this article helpful for the preparation of your upcoming competitive exams. If you have any query please drop your comment down below. Don’t forget to bookmark our page – Daily Current Affairs 2021.

Leave a Comment