Daily Current Affairs in Hindi & English – 28 Aug 2021

Spread the love

Daily Current Affairs in Hindi & English 2021

CrackSarkariJob’s Daily Current Affairs section is very helpful for the preparation of all Govt job exams. We post daily current events and happening every single day. Get Daily updates on Current Affairs 2021 for UPSC, Banking, SSC, IBPS, SBI PO, IAS, Railway, RBI, and other competitive exams. All the recent Current Affairs for August till now is posted here both in English and Hindi. All students are advised to allow the notification alert to get regular updates or bookmark the page – Daily Current Affairs 2021

Daily Current Affairs in Hindi & English – 28 Aug 2021
Daily Current Affairs in Hindi & English – 28 Aug 2021

Daily Current Affairs in Hindi – 28 Aug 2021

  1. कौनसा वरिष्ठ नागरिकों के लिए राष्ट्रीय हेल्पलाइन टोल फ्री नंबर जारी किया गया है?
    उत्तर: 14567
  2. डीजीसीआई ने ढाई साल बाद किस जेट से प्रतिबंध हटाया है?
    उत्तर: बोइंग 737
  3. रक्षा मंत्री राजनाथ सिंह ने भारत के किस शहर में नीरज चोपड़ा के नाम पर बने स्टेडियम का उद्घाटन किया?
    उत्तर: पुणे
  4. हाल ही में सुप्रीम कोर्ट कितने जजों की नियुक्ति की है?
    उत्तर: 9
  5. किसने मणिपुर के राज्यपाल के रूप में शपथ ली है?
    उत्तर: श्री ला गणेशन
  6. हाल ही में किस राज्य सरकार ने ‘मेरा काम मेरा मान योजना’ को मंजूरी दी है?
    उत्तर: पंजाब
  7. हाल ही में किस कंपनी ने Horizon Workrooms नामक एप लांच किया है?
    उत्तर: फेसबुक
  8. हाल ही में NCL के अध्यक्ष के रूप में किसे नियुक्त किया गया है?
    उत्तर: भोला सिंह
  9. हाल ही में किस राज्य सरकार ने पहला हस्तशिल्प पार्क बनाने की घोषणा की है?
    उत्तर: उत्तर प्रदेश
  10. हाल ही में उत्तर प्रदेश का पहला आयुष विश्वविद्यालय किस जिले में बनाया जा रहा है?
    उत्तर: गोरखपुर

Daily Current Affairs in English – 28 Aug 2021

  1. Which national helpline toll free number has been issued for senior citizens?
    Answer: 14567
  2. DGCI has lifted the ban on which jet after two and a half years?
    Answer: Boeing 737
  3. Defense Minister Rajnath Singh inaugurated the stadium named after Neeraj Chopra in which Indian city?
    Answer: Pune
  4. How many judges has been appointed by the Supreme Court recently?
    Answer: 9
  5. Who has been sworn in as the Governor of Manipur?
    Answer: Sri La Ganesan
  6. Recently which state government has approved ‘Mera Kaam Mera Maan Yojana’?
    Answer: Punjab
  7. Which company has recently launched an app called Horizon Workrooms?
    Answer: Facebook
  8. Who has been appointed as the chairman of NCL recently?
    Answer: Bhola Singh
  9. Which state government has recently announced to set up the first handicrafts park?
    Answer: Uttar Pradesh
  10. Recently in which district the first AYUSH University of Uttar Pradesh is being built?
    Answer: Gorakhpur

We hope you liked and found this article helpful for the preparation of your upcoming competitive exams. If you have any query please drop your comment down below. Don’t forget to bookmark our page – Daily Current Affairs 2021.

Leave a Comment