Daily Current Affairs in Hindi & English – 27 Sep 2021 | Crack Sarkari Job

Spread the love

Daily Current Affairs in Hindi & English 2021

CrackSarkariJob’s Daily Current Affairs section is very helpful for the preparation of all Govt job exams. Read today’s 27 Sep 2021 current affairs in both Hindi and English. We post daily current events and happening every single day. Get Daily updates on Current Affairs 2021 for UPSC, Banking, SSC, IBPS, SBI PO, IAS, Railway, RBI, and other competitive exams. All students are advised to allow the notification alert to get regular updates or bookmark the page – Daily Current Affairs 2021.

Daily Current Affairs in Hindi & English – 27 Sep 2021
Daily Current Affairs in Hindi & English – 27 Sep 2021

Daily Current Affairs in Hindi –  27 Sep 20213

  1. हाल ही में किस राज्य की सोजत मेहंदी को GI टैग मिला है?
    उत्तर: राजस्थान
  2. हाल ही में सेना की पश्चिमी कमान का नया कमांडर किसे नियुक्त किया गया है?
    उत्तर: नव के खंडूरी
  3. हाल ही में किस राज्य सरकार ने समर्पण पोर्टल की शुरुआत की है?
    उत्तर: हरियाणा
  4. हाल ही में भारत का सबसे बड़ा पामेटम कहाँ बना है?
    उत्तर: उत्तराखंड
  5. हाल ही में किस राज्य में टिहरी बाँध को पहली बार पूरी क्षमता प्राप्त हुयी है?
    उत्तर: उत्तराखंड
  6. हाल ही में ‘द बैटल ऑफ़ रेजांग लॉ’ नामक पुस्तक किसने लिखी है?
    उत्तर: कुलप्रीत यादव
  7. हाल ही में किस राज्य के कुकुम्बर को GI टैग प्राप्त हुआ है?
    उत्तर: नागालैंड
  8. हाल ही में चक्रवाती तूफान गुलाब में भारत के किन दो राज्यों को प्रभावित किया है?
    उत्तर: उड़ीसा और आंध्र प्रदेश
  9. मुख्यमंत्री बागवानी बीमा योजना को किस राज्य की सरकार ने शुरू किया है?
    उत्तर: हरियाणा
  10. हाल ही में ‘विश्व नदी दिवस’ कब मनाया गया है?
    उत्तर: 26 सितम्बर

Daily Current Affairs in English – 27 Sep 2021

  1. Recently Sojat Mehndi of which state has got GI tag?
    Answer: Rajasthan
  2. Who has been appointed as the new Commander of the Western Command of the Army recently?
    Answer: Nav K Khanduri
  3. Which state government has recently launched the Samarpan Portal?
    Answer: Haryana
  4. Where has India’s largest palmatem been made recently?
    Answer: Uttarakhand
  5. Recently in which state Tehri Dam has attained full capacity for the first time?
    Answer: Uttarakhand
  6. Who has written the book ‘The Battle of Rezang Law’ recently?
    Answer: Kulpreet Yadav
  7. Recently which state’s Cucumber has got GI tag?
    Answer: Nagaland
  8. Which two states of India have been affected by cyclonic storm Gulab recently?
    Answer: Orissa and Andhra Pradesh
  9. Which state government has started the Chief Minister Horticulture Insurance Scheme?
    Answer: Haryana
  10. When has ‘World River Day’ been celebrated recently?
    Answer: 26 September

We hope you liked and found this article helpful for the preparation for your upcoming competitive exams. If you have any query please drop your comment down below. Don’t forget to bookmark our page – Daily Current Affairs 2021.

Leave a Comment