Daily Current Affairs in Hindi & English – 27 July 2021

Spread the love

Daily Current Affairs in Hindi & English 2021

CrackSarkariJob’s Daily Current Affairs section is very helpful for the preparation of all Govt job exams. We post daily current events and happening every single day. Get Daily updates on Current Affairs 2021 for UPSC, Banking, SSC, IBPS, SBI PO, IAS, Railway, RBI, and other competitive exams. All students are advised to allow the notification alert to get regular updates or bookmark the page – Daily Current Affairs 2021.

Daily Current Affairs in Hindi & English 27 July 2021
Daily Current Affairs in Hindi & English 27 July 2021

Daily Current Affairs in Hindi – 27 July 2021

  1. किस राज्य का रुदेश्वर मंदिर भारत की 39 वी UNESCO विश्व धरोहर सूची में शामिल किया गया है ?
    उत्तर : तेलंगाना
  2. हाल ही में शिव नाडर ने किस कंपनी के MD पद से इस्तीफा दिया है ?
    उत्तर : एचसीएल
  3. हाल ही में किस राज्य की पुलिस में लड़कियों तथा महिलाओं की सुरक्षा के लिए स्पेशल 40 दस्ते का गठन किया है ?
    उत्तर : मध्य प्रदेश
  4. IOA ने ओलंपिक स्वर्ण पदक विजेता एथलीट के कोच को कितने रुपए नकद पुरस्कार देने की घोषणा की है ?
    उत्तर : 12.5 लाख
  5. हाल ही में ‘जयंती’ का निधन हुआ वह कौन थी ?
    उत्तर : अभिनेत्री
  6. हाल ही में किस राज्य के मुख्यमंत्री ने इस्तीफा दिया है ?
    उत्तर : कर्नाटक (B S Yediyurappa)
  7. किस देश में दुनिया का सबसे बड़ा तैरता सौर्य संयंत्र कहां स्थापित किया जाने वाला है ?
    उत्तर : इंडोनेशिया
  8. नागरिक उड्डयन सुरक्षा ब्यूरो के नए DG कौन बने हैं ?
    उत्तर : नासिर कमल
  9. हाल ही में कौन सा देश अंतरराष्ट्रीय सौर गठबंधन में शामिल हुआ है ?
    उत्तर : स्वीडन
  10. 27 जुलाई को पूरे भारत में इनमे से किसका स्थापना दिवस मनाया जाता है?
    उत्तर: केंद्रीय रिजर्व पुलिस बल स्थापना दिवस

Daily Current Affairs in English – 27 July 2021

  1. Which state’s Rudeshwar temple has been included in the 39th UNESCO World Heritage List of India?
    Answer: Telangana
  2. Recently Shiv Nadar has resigned from the post of MD of which company?
    Answer: HCL
  3. Recently, in which state’s police, special 40 squads have been formed for the protection of girls and women?
    Answer: Madhya Pradesh
  4. The IOA has announced a cash prize of how much rupees to the coach of the Olympic gold medalist athlete?
    Answer: 12.5 lakhs
  5. Who was the ‘Jayanti’ who passed away recently?
    Answer: Actress
  6. Which state’s chief minister has resigned recently?
    Answer: Karnataka (B S Yediyurappa)
  7. Where is the world’s largest floating solar plant to be set up in which country?
    Answer: Indonesia
  8. Who has become the new DG of the Bureau of Civil Aviation Security?
    Answer: Nasir Kamal
  9. Which country has recently joined the International Solar Alliance?
    Answer: Sweden
  10. Whose foundation day is celebrated all over India on 27th July?
    Answer: Central Reserve Police Force Raising Day

We hope you liked and found this article helpful for the preparation of your upcoming competitive exams. If you have any query please drop your comment down below. Don’t forget to bookmark our page – Daily Current Affairs 2021.

Leave a Comment