Daily Current Affairs in Hindi & English – 27 Aug 2021

Spread the love

Daily Current Affairs in Hindi & English 2021

CrackSarkariJob’s Daily Current Affairs section is very helpful for the preparation of all Govt job exams. We post daily current events and happening every single day. Get Daily updates on Current Affairs 2021 for UPSC, Banking, SSC, IBPS, SBI PO, IAS, Railway, RBI, and other competitive exams. All the recent Current Affairs for August till now is posted here both in English and Hindi. All students are advised to allow the notification alert to get regular updates or bookmark the page – Daily Current Affairs 2021

Daily Current Affairs in Hindi & English – 27 Aug 2021
Daily Current Affairs in Hindi & English – 27 Aug 2021

Daily Current Affairs in Hindi – 27 Aug 2021

  1. हाल ही में इंटरनेशनल डॉग डे 2021 कब मनाया गया है?
    उत्तर: 26 अगस्त
  2. किस सर्च इंजन ने भारत में अपनी समाचार वेबसाइटों को बंद कर दिया?
    उत्तर: याहू
  3. सीपीएल (CPL) के 2021 सीजन का आयोजन आज से हुआ सीपीएल का पूर्ण नाम क्या है?
    उत्तर: कैरेबियन प्रीमियर लीग
  4. चेक इंटरनेशनल ओपन का ख़िताब किस टेबल टेनिस खिलाडी ने जीता?
    उत्तर: जी साथियान
  5. हाल ही में कौन आरबीआई के कार्यपालक निदेशक (ईडी) के रूप में नियुक्त हुए?
    उत्तर: अजय कुमार
  6. हाल ही में पूर्व कप्तान टेड डेक्सटर का निधन हो गया वह किस देश के पूर्व कप्तान थे?
    उत्तर: इंग्लैंड
  7. हाल ही में संदीप बख्सी किस बैंक के फिर से MD&CEO नियुक्त हुए हैं?
    उत्तर: ICICI बैंक
  8. हाल ही में मनी लॉड्रिंग से निपटने के लिये कहाँ विशेष अदालत की स्थापना हुयी है?
    उत्तर: दुबई
  9. हाल ही में भारत ने किस देश को 40 जीवन रक्षक एम्बुलेंस उपहार में दीं हैं?
    उत्तर: बांग्लादेश
  10. 27 अगस्त को विश्वभर में कौनसा दिवस मनाया गया?
    उत्तर: वर्ल्ड रॉक पेपर सीज़र्स डे

Daily Current Affairs in English – 27 Aug 2021

  1. When has International Dog Day 2021 been celebrated recently?
    Answer: 26 August
  2. Which search engine shut down its news websites in India?
    Answer: Yahoo
  3. The 2021 season of CPL was organized from today, what is the full name of CPL?
    Answer: Caribbean Premier League
  4. Which table tennis player won the Czech International Open title?
    Answer: G Sathiyan
  5. Who has been appointed as the Executive Director (ED) of RBI recently?
    Answer: Ajay Kumar
  6. Former captain Ted Dexter passed away recently, he was the former captain of which country?
    Answer: England
  7. Recently Sandeep Bakshi has been re-appointed MD & CEO of which bank?
    Answer: ICICI Bank
  8. Where has a special court set up recently to deal with money laundering?
    Answer: Dubai
  9. Recently India has gifted 40 life saving ambulances to which country?
    Answer: Bangladesh
  10. Which day was celebrated across the world on 27th August?
    Answer: World Rock Pepper Caesar’s Day

We hope you liked and found this article helpful for the preparation of your upcoming competitive exams. If you have any query please drop your comment down below. Don’t forget to bookmark our page – Daily Current Affairs 2021.

Leave a Comment