Daily Current Affairs in Hindi & English – 26 Sep 2021 | Crack Sarkari Job

Spread the love

Daily Current Affairs in Hindi & English 2021

CrackSarkariJob’s Daily Current Affairs section is very helpful for the preparation of all Govt job exams. Read today’s 26 Sep 2021 current affairs in both Hindi and English. We post daily current events and happening every single day. Get Daily updates on Current Affairs 2021 for UPSC, Banking, SSC, IBPS, SBI PO, IAS, Railway, RBI, and other competitive exams. All students are advised to allow the notification alert to get regular updates or bookmark the page – Daily Current Affairs 2021.

Daily Current Affairs in Hindi & English – 26 Sep 2021 | Crack Sarkari Job
Daily Current Affairs in Hindi & English – 26 Sep 2021 | Crack Sarkari Job

Daily Current Affairs in Hindi –  26 Sep 20213

  1. डिजिटल क्वालिटी ऑफ़ लाइफ इंडेक्स में कौन शीर्ष पर रहा है?
    उत्तर: डेनमार्क
  2. हाल ही में पहला राष्ट्रीय सहकारिता सम्मेलन कहाँ हुआ है?
    उत्तर: नई दिल्ली
  3. भारत के पहले ‘अटल सामुदायिक नवाचार केंद्र’ का उद्घाटन कहाँ हुआ है?
    उत्तर: जयपुर
  4. हाल ही में HPCL ने ईंधन भुगतान के लिए किस बैंक के साथ साझेदारी की है?
    उत्तर: ICICI बैंक
  5. हाल ही में तटरक्षक बल के ‘अतरिक्त महानिदेशक’ कौन नियुक्त हुए हैं?
    उत्तर: वीरेन्द्र सिंह पठानिया
  6. हाल ही में द फ्रैक्चर्ड हिमालय नामक पुस्तक किसने लिखी है?
    उत्तर: निरूपमा राव
  7. भारतीय सेना कहाँ ‘विजय सांस्कृतिक महोत्सव’ आयोजित करेगी?
    उत्तर: कोलकाता
  8. किस राज्य के राज्यपाल ने कपिल पठारे को बिजनेस एक्सीलेंस अवार्ड से सम्मानित किया है?
    उत्तर: महाराष्ट्र
  9. हाल ही में ‘द लॉन्ग गेम: हाउ द चाइनीज नेगोशिएट विद इंडिया’ नामक पुस्तक किसने लिखी है?
    उत्तर: विजय गोखले
  10. हाल ही में ‘विश्व फार्मासिस्ट दिवस’ कब मनाया गया है?
    उत्तर: 25 सितम्बर

Daily Current Affairs in English – 26 Sep 2021

  1. Who has topped the Digital Quality of Life Index?
    Answer: Denmark
  2. Where was the first National Cooperative Conference held recently?
    Answer: New Delhi
  3. Where has India’s first ‘Atal Community Innovation Center’ inaugurated?
    Answer: Jaipur
  4. Recently HPCL has partnered with which bank for fuel payment?
    Answer: ICICI Bank
  5. Who has been appointed as the ‘Additional Director General’ of Coast Guard recently?
    Answer: Virendra Singh Pathania
  6. Who has recently authored the book The Fractured Himalaya?
    Answer: Nirupama Rao
  7. Where will the Indian Army organize ‘Vijay Cultural Festival’?
    Answer: Kolkata
  8. Which state’s governor has honored Kapil Pathare with the Business Excellence Award?
    Answer: Maharashtra
  9. Who has recently authored the book ‘The Long Game: How the Chinese Negotiate with India’?
    Answer: Vijay Gokhale
  10. When has ‘World Pharmacist Day’ been celebrated recently?
    Answer: 25 September

We hope you liked and found this article helpful for the preparation for your upcoming competitive exams. If you have any query please drop your comment down below. Don’t forget to bookmark our page – Daily Current Affairs 2021.

Leave a Comment