Daily Current Affairs in Hindi & English – 26 July 2021

Spread the love

Daily Current Affairs in Hindi & English 2021

CrackSarkariJob’s Daily Current Affairs section is very helpful for the preparation of all Govt job exams. We post daily current events and happening every single day. Get Daily updates on Current Affairs 2021 for UPSC, Banking, SSC, IBPS, SBI PO, IAS, Railway, RBI, and other competitive exams. All students are advised to allow the notification alert to get regular updates or bookmark the page – Daily Current Affairs 2021.

Daily Current Affairs in Hindi & English - 26 July 2021
Daily Current Affairs in Hindi & English – 26 July 2021

Daily Current Affairs in Hindi – 26 July 2021

  1. टोक्यो ओलंपिक 2021 का कौन सा संस्करण जापान में आयोजित हुआ है?
    उत्तर: 32वाँ
  2. किस संगठन के अनुसार पूरे विश्व में डूबने से होने वाली 2/3rd मौतें एशियाई प्रशांत क्षेत्र में होती है
    उत्तर: विश्व स्वास्थ्य संगठन (WHO)
  3. AIFF महिला फुटबॉलर ऑफ द ईयर 2020-21 का पुरस्कार किसने जीता है?
    उत्तर: फॉरवर्ड बाला देवी
  4. AIFF महिला इमर्जिंग फुटबॉलर ऑफ द ईयर 2020-21 का पुरस्कार किसने जीता है?
    उत्तर: युवा खिलाड़ी मनीषा कल्याण
  5. हाल ही में मध्य प्रदेश के किन दो शहरों को यूनेस्को द्वारा मान्यता मिली है?
    उत्तर: ग्वालियर ओरछा
  6. विश्व का पहला स्वच्छ कमर्शियल न्यूक्लियर रिएक्टर कौन सा देश बनाएगा?
    उत्तर: चीन
  7. योगी आदित्यनाथ ने हाल ही में उत्तर प्रदेश के किस शहर में सैनिक स्कूल की आधारशिला रखी है?
    उत्तर: गोरखपुर
  8. पोगासस नामक स्पाइवेयर को किस देश ने बनाया है?
    उत्तर: इजराइल
  9. हाल ही में किस देश ने आनुवंशिक रूप से संशोधित ‘गोल्डन राइस’ को मंजूरी दी है?
    उत्तर: फिलीपींस
  10. 26 जुलाई को पूरे भारत में कौन सा दिवस मनाया जाता है?
    उत्तर: कारगिल विजय दिवस

Daily Current Affairs in English – 26 July 2021

  1. Which edition of Tokyo Olympics 2021 has been held in Japan?
    Answer: 32nd
  2. According to which organization 2/3rd drowning deaths in the whole world occur in the Asian Pacific region?
    Answer: World Health Organization (WHO)
  3. Who has won the AIFF Women’s Footballer of the Year 2020-21 award?
    Answer: Forward Bala Devi
  4. Who has won the AIFF Women’s Emerging Footballer of the Year 2020-21 award?
    Answer: Young player Manisha Kalyan
  5. Which two cities of Madhya Pradesh have been recognized by UNESCO recently?
    Answer: Gwalior, Orchha
  6. Which country will build the world’s first clean commercial nuclear reactor?
    Answer: China
  7. Yogi Adityanath has recently laid the foundation stone of Sainik School in which city of Uttar Pradesh?
    Answer: Gorakhpur
  8. Which country has created the spyware named Pogasus?
    Answer: Israel
  9. Which country has recently approved genetically modified ‘Golden Rice’?
    Answer: Philippines
  10. Which day is celebrated all over India on 26th July?
    Answer: Kargil Vijay Diwas

We hope you liked and found this article helpful for the preparation of your upcoming competitive exams. If you have any query please drop your comment down below. Don’t forget to bookmark our page – Daily Current Affairs 2021.

Leave a Comment