Daily Current Affairs in Hindi & English – 26 Aug 2021

Spread the love

Daily Current Affairs in Hindi & English 2021

CrackSarkariJob’s Daily Current Affairs section is very helpful for the preparation of all Govt job exams. We post daily current events and happening every single day. Get Daily updates on Current Affairs 2021 for UPSC, Banking, SSC, IBPS, SBI PO, IAS, Railway, RBI, and other competitive exams. All the recent Current Affairs for August till now is posted here both in English and Hindi. All students are advised to allow the notification alert to get regular updates or bookmark the page – Daily Current Affairs 2021

Daily Current Affairs in Hindi & English – 26 Aug 2021
Daily Current Affairs in Hindi & English – 26 Aug 2021

Daily Current Affairs in Hindi – 26 Aug 2021

  1. डिजिटल मार्केटिंग गुरु ऑफ राजस्थान के खिताब से किसे नवाजा गया?
    उत्तर: एन्टरप्रिन्योर मोहित पटेल
  2. किस भारतीय कलाकार को फिल्मी दुनिया के सबसे बड़े पुरस्कार दादा साहेब फाल्के अवॉर्ड से सम्मानित किए जाने की घोषणा हुई है?
    उत्तर: रजनीकांत
  3. टोक्यो पैरालंपिक खेलों का पहला स्वर्ण पदक आस्ट्रेलिया की पीज ग्रेको ने किस खेल में जीता?
    उत्तर: साइकिलिस्ट
  4. ‘राइट टू हेल्थ बिल’ बिल लाने वाला देश का कौनसा राज्य होगा?
    उत्तर: राजस्थान
  5. हाल ही में ‘सहकारिता मंत्रालय’ के संयुक्त सचिव के रूप में किसे नियुक्त किया गया है?
    उत्तर: अभय कुमार सिंह
  6. हाल ही में जारी EIU के सेफ सिटीज इंडेक्स 2021 में कौन शीर्ष पर रहा है?
    उत्तर: कोपेनहेगन
  7. हाल ही में दुनियां का सबसे ऊंचा और सबसे बड़ा ऑब्जरवेशन व्हील कहाँ खुलेगा?
    उत्तर: दुबई
  8. हाल ही में जारी ग्लोबल मैनुफैक्चरिंग रिस्क इंडेक्स 2021 में दूसरे स्थान पर पहुच गया है?
    उत्तर: भारत
  9. हाल ही में न्यूयॉर्क की पहली महिला गवर्नर कौन बनीं हैं?
    उत्तर: कैथी होचुल
  10. 26 अगस्त को निम्न में से कौनसा दिवस मनाया गया?
    उत्तर: महिला समानता दिवस

Daily Current Affairs in English – 26 Aug 2021

  1. Who was awarded the title of Digital Marketing Guru of Rajasthan?
    Answer: Entrepreneur Mohit Patel
  2. Which Indian artist has been announced to be honored with the Dadasaheb Phalke Award, the biggest award in the film world?
    Answer: Rajinikanth
  3. In which sport did Australia’s Pease Greco win the first gold medal of the Tokyo Paralympic Games?
    Answer: Cyclist
  4. Which state of the country will be the one to bring ‘Right to Health Bill’ bill?
    Answer: Rajasthan
  5. Who has been appointed as the Joint Secretary of the Ministry of Cooperation recently?
    Answer: Abhay Kumar Singh
  6. Who has topped the recently released EIU’s Safe Cities Index 2021?
    Answer: Copenhagen
  7. Where will the world’s tallest and largest observation wheel open recently?
    Answer: Dubai
  8. The recently released Global Manufacturing Risk Index has moved up to the second position in 2021?
    North India
  9. Who has recently become the first woman governor of New York?
    Answer: Kathy Hochul
  10. Which of the following day was celebrated on 26th August?
    Answer: Women’s Equality Day

We hope you liked and found this article helpful for the preparation of your upcoming competitive exams. If you have any query please drop your comment down below. Don’t forget to bookmark our page – Daily Current Affairs 2021.

Leave a Comment