Daily Current Affairs in Hindi & English – 25 Sep 2021 | Crack Sarkari Job

Spread the love

Daily Current Affairs in Hindi & English 2021

CrackSarkariJob’s Daily Current Affairs section is very helpful for the preparation of all Govt job exams. Read today’s 25 Sep 2021 current affairs in both Hindi and English. We post daily current events and happening every single day. Get Daily updates on Current Affairs 2021 for UPSC, Banking, SSC, IBPS, SBI PO, IAS, Railway, RBI, and other competitive exams. All students are advised to allow the notification alert to get regular updates or bookmark the page – Daily Current Affairs 2021.

Daily Current Affairs in Hindi & English – 25 Sep 2021
Daily Current Affairs in Hindi & English – 25 Sep 2021

Daily Current Affairs in Hindi –  25 Sep 2021

  1. भारत में कहां दुनिया का सबसे ऊंचा इलेक्ट्रॉनिक व्हीकल चार्जिंग स्टेशन शुरू हो गया है?
    उत्तर: काजा हिमाचल प्रदेश
  2. भारत ने किस देश के साथ C 295 एयरक्राफ्ट के लिए समझौता किया है?
    उत्तर: स्पेन
  3. किस राज्य में परशुराम कुंड के विकास की नींव रखी गयी है?
    उत्तर: अरुणाचल प्रदेश
  4. हाल ही में UN खाद्य एजेंसी के अनुसार किस देश में 16 मिलियन लोग भुखमरी की ओर बढ़ रहे हैं?
    उत्तर: यमन
  5. हाल ही में किसने एक ऑडियोबुक ‘जंगल नामा’ जारी की है?
    उत्तर: अमिताव घोष
  6. किसने चंद्रमा के दक्षिणी ध्रुव पर एक क्रेटर का नाम आर्कटिक खोजकर्ता मैथ्यू हेंसन के नाम पर रखा है?
    उत्तर: अंतर्राष्ट्रीय खगोलीय संघ
  7. हाल ही में जूनियर पुरुष हॉकी विश्वकप की मेजबानी कौन करेगा?
    उत्तर: ओडिशा
  8. किसकी नई किताब ‘400 डेज’ का ट्रेलर जारी किया गया है?
    उत्तर: चेतन भगत
  9. प्रेस ट्रस्ट ऑफ़ इंडिया के अध्यक्ष के रूप में किसे चुना गया है?
    उत्तर: अवीक सरकार
  10. विश्व गुलाब दिवस कब मनाया गया है?
    उत्तर: 22 सितंबर

Daily Current Affairs in English – 25 Sep 2021

  1. Where has the world’s highest electronic vehicle charging station started in India?
    Answer: Kaza Himachal Pradesh
  2. With which country India has signed an agreement for C 295 aircraft?
    Answer: Spain
  3. In which state the foundation for the development of Parshuram Kund has been laid?
    Answer: Arunachal Pradesh
  4. Recently according to UN Food Agency in which country 16 million people are heading towards starvation?
    Answer: Yemen
  5. Recently who has released an audiobook ‘Jungle Naama’?
    Answer: Amitav Ghosh
  6. Who has named a crater at the south pole of the Moon after Arctic explorer Matthew Henson?
    Answer: International Astronomical Union
  7. Who will host the Junior Men’s Hockey World Cup recently?
    Answer: Odisha
  8. Whose new book ‘400 Days’ trailer has been released?
    Answer: Chetan Bhagat
  9. Who has been elected as the President of Press Trust of India?
    Answer: Aviq Sarkar
  10. When is World Rose Day celebrated?
    Answer: 22 September

We hope you liked and found this article helpful for the preparation for your upcoming competitive exams. If you have any query please drop your comment down below. Don’t forget to bookmark our page – Daily Current Affairs 2021.

Leave a Comment