Daily Current Affairs in Hindi & English – 25 June 2021

Spread the love

Daily Current Affairs in Hindi & English

CrackSarkariJob’s Daily Current Affairs section provides you the latest updates on daily current events and happenings. If you are preparing for  any competitive exams then bookmark this page – Daily Current Affairs 2021 to read daily current affairs in Hindi and English as well. 

Daily Current Affairs in Hindi & English - 25 June 2021
Daily Current Affairs in Hindi & English – 25 June 2021

Daily Current Affairs in Hindi – 25 June 2021

  1. पिछले 100 वर्षों के विश्व के सबसे बड़े दानदाताओं की लिस्ट में कौन प्रथम स्थान पर रहा है
    उत्तर – जमशेदजी टाटा
  2. किस देश ने पहली ICC विश्व टेस्ट चैम्पियनशिप जीती?
    उत्तर – न्यूजीलैंड
  3. हाल ही में अंतरराष्ट्रीय आपराधिक न्यायालय के नए मुख्य अभियोजक कौन बने हैं?
    उत्तर – करीम खान
  4. हाल ही में रिलायंस जियो और किस कंपनी में साझेदारी में 5G स्मार्टफोन जिओ फोन नेक्स्ट लॉन्च किया है?
    उत्तर – गूगल
  5. विश्व के किस रईस व्यक्ति ने हाल ही में बिल और मेलिंडा गेट्स फाउंडेशन में ट्रस्टी के पद से इस्तीफा दे दिया है
    उत्तर – वारेन बुफेट
  6. किस भारतीय अर्थशास्त्री और सिविल सेवक को विश्व बैंक, आईएमएफ के उच्च स्तरीय सलाहकार समूह के सदस्य के रूप में नामित किया गया है?
    उत्तर – मोंटेक अहलूवालिया
  7. टोक्यो ओलंपिक 2020 में भारत का आधिकारिक ओलंपिक थीम सॉन्ग कौन सा लांच हुआ है?
    उत्तर – लक्ष्य तेरा सामने है
  8. आर्मेनिया देश के प्रधानमंत्री कौन बने है?
    उत्तर – निकोल निकोल पशिनियन
  9. “विल” किस अभिनेता की आत्मकथा है ?
    उत्तर – विल स्मिथ
  10. हब्बा खातून नामक पुस्तक लांच हुई है. किसके द्वारा लिखी गई है
    उत्तर – काजल सूरी

Daily Current Affairs in English – 25 June 2021

  1. Who has been in the first place in the list of the world’s largest donors of the last 100 years?
    Answer – Jamsetji Tata
  2. Which country won the first ICC World Test Championship?
    Answer – New Zealand
  3. Who has recently become the new Chief Prosecutor of the International Criminal Court?
    Answer – Karim Khan
  4. Recently, in partnership with Reliance Jio and which company has launched 5G smartphone Jio Phone Next?
    Answer – Google
  5. Which world’s richest person has recently resigned from the post of a trustee in the Bill and Melinda Gates Foundation?
    Answer – Warren Buffett
  6. Which Indian economist and civil servant has been named as a member of the High-Level Advisory Group of the World Bank, IMF?
    Answer – Montek Ahluwalia
  7. Which is the official Olympic theme song of India launched at Tokyo Olympics 2020?
    Answer – Lakshya Tera Samne Hai
  8. Who has become the Prime Minister of Armenia?
    Answer – Nicole Pashinyan
  9. “Will” is the autobiography of which actor?
    Answer – Will Smith
  10. A book named Habba Khatoon has been launched. written by
    Answer – Kajal Suri

Hope you have found this article helpful for your upcoming govt exams. Don’t forget to bookmark our page – Daily Current Affairs 2021.

Leave a Comment