Daily Current Affairs in Hindi & English – 25 July 2021

Spread the love

Daily Current Affairs in Hindi & English 2021

CrackSarkariJob’s Daily Current Affairs section is very helpful for the preparation of all Govt job exams. We post daily current events and happening every single day. Get Daily updates on Current Affairs 2021 for UPSC, Banking, SSC, IBPS, SBI PO, IAS, Railway, RBI, and other competitive exams. All students are advised to allow the notification alert to get regular updates or bookmark the page – Daily Current Affairs 2021.

Daily Current Affairs in Hindi & English – 25 July 2021
Daily Current Affairs in Hindi & English – 25 July 2021

Daily Current Affairs in Hindi – 25 July 2021

  1. किस राज्य में 60% से अधिक आबादी ने ‘COVID-19’ के खिलाफ एंटीबॉडी विकसित कर ली है ?
    उत्तर : तेलंगाना
  2. हाल ही में किस राज्य में ‘जनजातीय उत्थान योजना’ के मसौदे को मंजूरी दे दी गई है ?
    उत्तर : राजस्थान
  3. ‘आयकर विभाग दिवस’ कब मनाया जाता है ?
    उत्तर : 24 जुलाई
  4. हाल ही में टॉप 10 मोस्ट हैंडसम मैन 2021 की लिस्ट में कौन शीर्ष पर रहा है ?
    उत्तर : एक्टर प्रभास
  5. हाल ही में संपन्न हुए ‘विश्वविद्यालय शिखर सम्मेलन’ का उद्घाटन किसने किया ?
    उत्तर : एम वेंकैया नायडू
  6. भारत की सबसे बड़ी Li-ion बैटरी हाल ही में कहां स्थापित की जाएगी ?
    उत्तर : ग्रेटर नोएडा
  7. टोक्यो ओलंपिक में ‘मीराबाई चानू’ ने हाल ही में कौन सा पदक जीता है?
    उत्तर : रजत
  8. हाल ही में आईओए ने टोक्यो ओलंपिक के आयोजकों के रूप में किसे से भागीदारी की है?
    उत्तर : अदानी ग्रुप
  9. उत्तर प्रदेश के किस शहर में हाल ही में ‘सैनिक स्कूल’ की स्थापना की गई है ?
    उत्तर : गोरखपुर
  10. किस राज्य सरकार ने हाल ही में ‘डिजिटल साथी बच्चों का सहारा फोन हमारा योजना’ लॉन्च की है?
    उत्तर : हिमाचल प्रदेश

Daily Current Affairs in English – 25 July 2021

  1. In which state more than 60% of the population has developed antibodies against ‘COVID-19’?
    Answer: Telangana
  2. Recently in which state the draft of ‘Tribal Utthan Yojana’ has been approved?
    Answer: Rajasthan
  3. When is ‘Income Tax Department Day’ celebrated?
    Answer: July 24
  4. Who has topped the list of Top 10 Most Handsome Man 2021 recently?
    Answer: Actor Prabhas
  5. Who inaugurated the recently concluded ‘University Summit’?
    Answer: M Venkaiah Naidu
  6. Where will India’s largest Li-ion battery be installed recently?
    Answer: Greater Noida
  7. Which medal has ‘Mirabai Chanu’ won in Tokyo Olympics recently?
    Answer: Silver
  8. With whom has the IOA partnered as the organizers of the Tokyo Olympics recently?
    Answer: Adani Group
  9. In which city of Uttar Pradesh ‘Sainik School’ has been established recently?
    Answer: Gorakhpur
  10. Which state government has recently launched ‘Digital Saathi Bachan Ka Sahara Phone Hamara Yojana’?
    Answer: Himachal Pradesh

We hope you liked and found this article helpful for the preparation of your upcoming competitive exams. If you have any query please drop your comment down below. Don’t forget to bookmark our page – Daily Current Affairs 2021.

Leave a Comment