Daily Current Affairs in Hindi & English – 25 Aug 2021

Spread the love

Daily Current Affairs in Hindi & English 2021

CrackSarkariJob’s Daily Current Affairs section is very helpful for the preparation of all Govt job exams. We post daily current events and happening every single day. Get Daily updates on Current Affairs 2021 for UPSC, Banking, SSC, IBPS, SBI PO, IAS, Railway, RBI, and other competitive exams. All the recent Current Affairs for August till now is posted here both in English and Hindi. All students are advised to allow the notification alert to get regular updates or bookmark the page – Daily Current Affairs 2021

Daily Current Affairs in Hindi & English – 25 Aug 2021
Daily Current Affairs in Hindi & English – 25 Aug 2021

Daily Current Affairs in Hindi – 25 Aug 2021

  1. भारत ने अफगानिस्तान से लोगों को निकालने के मिशन को क्या नाम दिया?
    उत्तर: ऑपरेशन देवी शक्ति
  2. भारतीय अंडर 19 के किस खिलाडी को प्लेयर ऑफ़ द टूर्नामेंट चुना गया?
    उत्तर: मयंक रावत
  3. हाल ही में वित्त मंत्री निर्मला सीतारमण ने योजना का शुभारंभ किया?
    उत्तर: राष्ट्रीय मुद्रीकरण पाइपलाइन
  4. मरियाप्पन क्वारंटीन में कोन भारत का ध्वजवाहक बने?
    उत्तर: टेक चंद
  5. उज्ज्वला योजना के दुसरे चरण में कितने व्यक्तियों को मुफ्त गैस कनेक्शन मिलेंगे?
    उत्तर: 20 लाख
  6. मेरा वतन मेरा चमन मुशायरा किस शहर में आयोजित होगा?
    उत्तर: दिल्ली
  7. हाल ही में कपिल शर्मा की जीवनी ‘द कपिल शर्मा स्टोरी’ किसने लिखी है?
    उत्तर: अजिताभा बोस
  8. हाल ही में कहाँ विश्व आर्थिक मंच का सतत विकास प्रभाव शिखर सम्मेलन 2021 होगा?
    उत्तर: स्विट्ज़रलैंड
  9. हाल ही में वेदांता ने किस राज्य में प्राक्रतिक गैस की खोज की है?
    उत्तर: गुजरात
  10. हाल ही में विश्व जल सप्ताह 2021 कब से शुरू हुआ है?
    उत्तर: 23 अगस्त

Daily Current Affairs in English – 25 Aug 2021

  1. What name did India give to its mission to evacuate people from Afghanistan?
    Answer: Operation Devi Shakti
  2. Which Indian Under 19 player was adjudged the Player of the Tournament?
    Answer: Mayank Rawat
  3. Recently Finance Minister Nirmala Sitharaman launched the scheme?
    Answer: National Monetization Pipeline
  4. Who became the flag bearer of India in Mariyappan Quarantine?
    Answer: Tek Chand
  5. How many people will get free gas connection in the second phase of Ujjwala Yojana?
    Answer: 20 lakhs
  6. Mera Watan Mera Chaman Mushaira will be held in which city?
    Answer: Delhi
  7. Who has written Kapil Sharma’s biography ‘The Kapil Sharma Story’ recently?
    Answer: Ajitabha Bose
  8. Where will the Sustainable Development Impact Summit 2021 of the World Economic Forum take place recently?
    Answer: Switzerland
  9. In which state has Vedanta recently discovered natural gas?
    Answer: Gujarat
  10. Recently when has the World Water Week 2021 started?
    Answer: 23 August

We hope you liked and found this article helpful for the preparation of your upcoming competitive exams. If you have any query please drop your comment down below. Don’t forget to bookmark our page – Daily Current Affairs 2021.

Leave a Comment