Daily Current Affairs in Hindi & English – 24 July 2021

Spread the love

Daily Current Affairs in Hindi & English 2021

CrackSarkariJob’s Daily Current Affairs section is very helpful for the preparation of all Govt job exams. We post daily current events and happening every single day. Get Daily updates on Current Affairs 2021 for UPSC, Banking, SSC, IBPS, SBI PO, IAS, Railway, RBI, and other competitive exams. All students are advised to allow the notification alert to get regular updates or bookmark the page – Daily Current Affairs 2021.

Daily Current Affairs in Hindi & English – 24 July 2021
Daily Current Affairs in Hindi & English – 24 July 2021

Daily Current Affairs in Hindi – 24 July 2021

  1. किस शहर में विश्व का पहला 3D प्रिंटेड स्टील ब्रिज खोला गया है?
    उत्तर: एम्सटर्डम (नीदरलैंड)
  2. उत्तराखंड कांग्रेस के नए अध्यक्ष कौन बने हैं?
    उत्तर: गणेश गोदियाल
  3. दलित बंधु योजना किस राज्य सरकार द्वारा शुरू किया गया है?
    उत्तर: तेलंगाना
  4. रग्बी लीग विश्व कप का आयोजन किस देश में किया जाने वाला है?
    उत्तर: इंग्लैंड
  5. लिवरपूल को यूनेस्को की विश्व विरासत सूची से हटा दिया गया है यह शहर किस देश में स्थित है?
    उत्तर: इंग्लैंड
  6. किस राज्य सरकार द्वारा ट्रांसजेंडर कॉलेज के छात्रों के लिए विश्वविद्यालय में प्रवेश की आयु सीमा हटा दी गई है?
    उत्तर: केरल
  7. हाल ही में आकाश एंटी मिसाइल का सफल परीक्षण किसने किया है?
    उत्तर: DRDO
  8. हाल ही में केंद्रीय मंत्रिमंडल द्वारा किस केंद्र शासित प्रदेश में एक केंद्रीय विश्वविद्यालय के गठन को मंजूरी दी है?
    उत्तर: लद्दाख
  9. टोक्यो ओलंपिक 2021 का शुभंकर क्या है
    उत्तर: ‘मिराइतोवा’ और ‘सोमाइटी’
  10. कौन सा देश 2032 ग्रीष्मकालीन ओलंपिक और 2032 पैराओलंपिक खेलों की मेजबानी करेगा
    उत्तर: ऑस्ट्रेलिया

Daily Current Affairs in English – 24 July 2021

  1. In which city the world’s first 3D printed steel bridge has been opened?
    Answer: Amsterdam (Netherlands)
  2. Who has become the new President of Uttarakhand Congress?
    Answer: Ganesh Godiyal
  3. Dalit Bandhu Yojana has been launched by which state government?
    Answer: Telangana
  4. In which country is the Rugby League World Cup going to be held?
    Answer: England
  5. Liverpool has been removed from the UNESCO World Heritage List in which country is this city located?
    Answer: England
  6. Which state government has removed the university admission age limit for transgender college students?
    Answer: Kerala
  7. Recently who has successfully test-fired Akash anti-missile?
    Answer: DRDO
  8. Recently the Union Cabinet has approved the formation of a Central University in which Union Territory?
    Answer: Ladakh
  9. What is the mascot of Tokyo Olympics 2021
    Answer: Miraitowa and Someity
  10. Which country will host the 2032 Summer Olympics and 2032 Paralympic Games
    Answer: Australia

We hope you liked and found this article helpful for the preparation of your upcoming competitive exams. If you have any query please drop your comment down below. Don’t forget to bookmark our page – Daily Current Affairs 2021.

Leave a Comment