Daily Current Affairs in Hindi & English – 24 Aug 2021

Spread the love

Daily Current Affairs in Hindi & English 2021

CrackSarkariJob’s Daily Current Affairs section is very helpful for the preparation of all Govt job exams. We post daily current events and happening every single day. Get Daily updates on Current Affairs 2021 for UPSC, Banking, SSC, IBPS, SBI PO, IAS, Railway, RBI, and other competitive exams. All the recent Current Affairs for August till now is posted here both in English and Hindi. All students are advised to allow the notification alert to get regular updates or bookmark the page – Daily Current Affairs 2021

Daily Current Affairs in Hindi & English – 24 Aug 2021
Daily Current Affairs in Hindi & English – 24 Aug 2021

Daily Current Affairs in Hindi – 24 Aug 2021

  1. किस शहर में भारत के पहले स्मॉग टॉवर का उद्घाटन किये जाने की घोषणा की गयी है?
    उत्तर: दिल्ली
  2. भारत की किस कार निर्माता कंपनी पर कॉम्पिटिशन कमीशन ने 200 करोड़ रुपए का जुर्माना लगाया है?
    उत्तर: मारुति सुजुकी
  3. अंडर-20 विश्व एथलेटिक्स चैंपियनशिप में भारत की किस महिला खिलाडी ने लंबी कूद में सिल्वर मेडल जीतकर इतिहास रच दिया है?
    उत्तर: शैली सिंह
  4. हाल ही में किस राज्य के मुख्यमंत्री ने आजीविका सहायता योजना शुरू की है?
    उत्तर: मणिपुर
  5. हाल ही में किस देश ने पहला घरेलू रूप से विकसित Covid-19 वैक्सीन मेडिजन लांच किया है?
    उत्तर: ताइवान
  6. हाल ही में किसने AI सक्षम चैटबॉट ‘ऊर्जा’ लांच किया है?
    उत्तर: BPCL
  7. हाल ही में कौनसा घरेलू पेय ब्रांड पैरालंपिक खेलों का आधिकारिक भागीदार बना है?
    उत्तर: ThumsUp
  8. ओनम त्योहार किस राज्य में मनाया गया है?
    उत्तर: केरल
  9. भारत ने किस देश के साथ एक AK 103 राइफल्स खरीदने के लिए समझौता किया है
    उत्तर: रूस
  10. विश्व संस्कृति दिवस 2021 कब मनाया गया है?
    उत्तर: 22 अगस्त

Daily Current Affairs in English – 24 Aug 2021

  1. In which city India’s first smog tower has been announced to be inaugurated?
    Answer: Delhi
  2. Which Indian car maker has been fined Rs 200 crore by the Competition Commission?
    Answer: Maruti Suzuki
  3. Which Indian woman player has created history by winning the silver medal in the long jump at the Under-20 World Athletics Championships?
    Answer: Shaili Singh
  4. Recently the Chief Minister of which state has launched Aajeevika Sahayata Yojana?
    Answer: Manipur
  5. Which country has recently launched the first indigenously developed Covid-19 vaccine, Medigen?
    Answer: Taiwan
  6. Who has recently launched AI enabled chatbot ‘Urja’?
    Answer: BPCL
  7. Which domestic beverage brand has recently become an official partner of Paralympic Games?
    Answer: ThumsUp
  8. In which state Onam festival is celebrated?
    Answer: Kerala
  9. With which country India has signed an agreement to buy AK 103 rifles?
    Answer: Russia
  10. When is World Culture Day 2021 celebrated?
    Answer: 22nd August

We hope you liked and found this article helpful for the preparation of your upcoming competitive exams. If you have any query please drop your comment down below. Don’t forget to bookmark our page – Daily Current Affairs 2021.

Leave a Comment