Daily Current Affairs in Hindi & English – 23 Sep 2021 | Crack Sarkari Job

Spread the love

Daily Current Affairs in Hindi & English 2021

CrackSarkariJob’s Daily Current Affairs section is very helpful for the preparation of all Govt job exams. Read today’s 23 Sep 2021 current affairs in both Hindi and English. We post daily current events and happening every single day. Get Daily updates on Current Affairs 2021 for UPSC, Banking, SSC, IBPS, SBI PO, IAS, Railway, RBI, and other competitive exams. All students are advised to allow the notification alert to get regular updates or bookmark the page – Daily Current Affairs 2021.

Daily Current Affairs in Hindi & English – 23 Sep 2021
Daily Current Affairs in Hindi & English – 23 Sep 2021

Daily Current Affairs in Hindi –  23 Sep 2021

  1. भारतीय वायु सेना के नए प्रमुख कौन बने हैं?
    उत्तर: विवेक राम चौधरी
  2. हाल ही में किस देश ने IPL के प्रसारण पर रोक लगा दी है?
    उत्तर: अफगानिस्तान
  3. किस राज्य सरकार ने इलेक्ट्रोनिक पार्क स्थापित करने की घोषणा की है?
    उत्तर: उत्तर प्रदेश
  4. हाल ही में किस राज्य के कोवलम समुद्र तट को ब्लू फ्लैग सर्टिफिकेट मिला है?
    उत्तर: तमिलनाडु
  5. नागरिक उड्डयन मंत्रालय का सचिव किसे नियुक्त किया गया है?
    उत्तर: राजीव बंसल
  6. सना रामचंद गुलवानी किस देश की पहली हिन्दू महिला सिविल सेवक बनीं हैं?
    उत्तर: पाकिस्तान
  7. किस देश ने NATO के साथ ‘सैन्य अभ्यास’ शुरू किया है?
    उत्तर: यूक्रेन
  8. हाल ही में नॉर्वे शतरंज ओपन 2021 का खिताब किसने जीता है?
    उत्तर: डी गुकेश
  9. किस राज्य के ‘चायगाँव’ में एक चाय पार्क स्थापित किया जा रहा है ?
    उत्तर: असम
  10. हाल ही में ‘विश्व राइनो दिवस’ कब मनाया गया है?
    उत्तर: 22 सितम्बर

Daily Current Affairs in English – 23 Sep 2021

  1. Who has become the new Chief of Indian Air Force?
    Answer: Vivek Ram Choudhary
  2. Which country has recently banned the broadcast of IPL?
    Answer: Afghanistan
  3. Which state government has announced to set up an electronic park?
    Answer: Uttar Pradesh
  4. Which state’s Kovalam beach has recently got the Blue Flag Certificate?
    Answer: Tamil Nadu
  5. Who has been appointed as the Secretary of the Ministry of Civil Aviation?
    Answer: Rajiv Bansal
  6. Sana Ramchand Gulwani has become the first Hindu woman civil servant of which country?
    Answer: Pakistan
  7. Which country has started ‘Military Exercise’ with NATO?
    Answer: Ukraine
  8. Who has recently won the title of Norway Chess Open 2021?
    Answer: D Gukesh
  9. A tea park is being set up in ‘Chaigaon’ of which state?
    Answer: Assam
  10. When has ‘World Rhino Day’ been celebrated recently?
    Answer: 22 September

We hope you liked and found this article helpful for the preparation for your upcoming competitive exams. If you have any query please drop your comment down below. Don’t forget to bookmark our page – Daily Current Affairs 2021.

Leave a Comment