Daily Current Affairs in Hindi & English – 23 Aug 2021

Spread the love

Daily Current Affairs in Hindi & English 2021

CrackSarkariJob’s Daily Current Affairs section is very helpful for the preparation of all Govt job exams. We post daily current events and happening every single day. Get Daily updates on Current Affairs 2021 for UPSC, Banking, SSC, IBPS, SBI PO, IAS, Railway, RBI, and other competitive exams. All the recent Current Affairs for August till now is posted here both in English and Hindi. All students are advised to allow the notification alert to get regular updates or bookmark the page – Daily Current Affairs 2021

Daily Current Affairs in Hindi & English – 23 Aug 2021
Daily Current Affairs in Hindi & English – 23 Aug 2021

Daily Current Affairs in Hindi – 23 Aug 2021

  1. हाल ही में U-20 एथलेटिक्स चैम्पियनशिप में अमित खत्री ने कौनसा पदक जीता है?
    उत्तर: रजत
  2. श्री ला गणेशन को किस राज्य का राज्यपाल नियुक्त किया है?
    उत्तर: मणिपुर
  3. भारत और किस देश ने हाल ही में AK-103 राइफल खरीदने के लिए एक समझौते पर हस्ताक्षर किए हैं?
    उत्तर: रूस
  4. हाल ही में किस राज्य में पहला एल्कोहल म्यूजियम खुला है?
    उत्तर: गोवा
  5. किस राज्य सरकार ने हाल ही में कॉलेज में प्रवेश पर वेटियों को 20000 रुपये देने की घोषणा की है?
    उत्तर: मध्य प्रदेश
  6. हाल ही में उत्तर प्रदेश के पूर्व मुख्यमंत्री कल्याण सिंह का कितने वर्ष की उम्र में निधन हुआ है?
    उत्तर: 89
  7. हाल ही में हरून ग्लोबल 500 सबसे मूल्यवान कम्पनियों की लिस्ट में किसे शीर्ष पर रखा गया है?
    उत्तर: एप्पल
  8. मणिपुर के नए राज्यपाल कौन नियुक्त हुए हैं?
    उत्तर: एल. गणेशन
  9. भारत के किस राज्य में देश का सबसे ऊंचा हर्बल गार्डन उद्घाटन किया गया है
    उत्तर: उत्तराखंड
  10. “दास व्यापार एवं इसके उन्मूलन के लिए अंतरराष्ट्रीय दिवस” कब मनाया जाता है?
    उत्तर: 23 अगस्त

Daily Current Affairs in English – 23 Aug 2021

  1. Which medal has Amit Khatri won in the U-20 Athletics Championship recently?
    Answer: Silver
  2. Sri La Ganesan has been appointed as the Governor of which state?
    Answer: Manipur
  3. India and which country have recently signed an agreement to buy AK-103 rifles?
    Answer: Russia
  4. Recently in which state the first alcohol museum has opened?
    Answer: Goa
  5. Which state government has recently announced a grant of Rs 20000 to waiters on college admission?
    Answer: Madhya Pradesh
  6. Recently, at how old was Kalyan Singh, the former Chief Minister of Uttar Pradesh?
    Answer: 89
  7. Who has been ranked at the top of the list of Haroon Global 500 Most Valuable Companies recently?
    Answer: Apple
  8. Who has been appointed as the new Governor of Manipur?
    Answer: L. Ganesan
  9. In which state of India, the country’s highest herbal garden has been inaugurated?
    Answer: Uttarakhand
  10. When is the “International Day for the Slave Trade and Its Abolition” observed?
    Answer: 23 August

We hope you liked and found this article helpful for the preparation of your upcoming competitive exams. If you have any query please drop your comment down below. Don’t forget to bookmark our page – Daily Current Affairs 2021.

Leave a Comment