Daily Current Affairs in Hindi & English – 22 Sep 2021 | Crack Sarkari Job

Spread the love

Daily Current Affairs in Hindi & English 2021

CrackSarkariJob’s Daily Current Affairs section is very helpful for the preparation of all Govt job exams. Read today’s 22 Sep 2021 current affairs in both Hindi and English. We post daily current events and happening every single day. Get Daily updates on Current Affairs 2021 for UPSC, Banking, SSC, IBPS, SBI PO, IAS, Railway, RBI, and other competitive exams. All students are advised to allow the notification alert to get regular updates or bookmark the page – Daily Current Affairs 2021.

Daily Current Affairs in Hindi & English – 22 Sep 2021
Daily Current Affairs in Hindi & English – 22 Sep 2021

Daily Current Affairs in Hindi –  22 Sep 2021

  1. हाल ही में जारी ICC महिला बल्लेबाजी रैंकिंग में कौन शीर्ष पर रहीं हैं?
    उत्तर: मिताली राज
  2. हाल ही में IMF ने किस देश को दिए जाने वाले फंड पर रोक लगा दी है?
    उत्तर: अफगानिस्तान
  3. मध्य प्रदेश के छिंदवाड़ा विश्वविद्यालय का नाम बदलकर क्या कर दिया गया है?
    उत्तर: राजा शंकर विश्वविद्यालय
  4. पंजाब के नए मुख्यमंत्री चरणजीत सिंह चन्नी बनने के बाद अब दो नए उप मुख्यमंत्री कौन बने हैं?
    उत्तर: सुखजिंदर रंधावा, ओपी सोनी
  5. हाल ही में IPL की एक टीम के लिए 200 मैच खेलने वाले पहले खिलाड़ी कौन बने हैं?
    उत्तर: विराट कोहली
  6. हाल ही में भारत में एम्ब्रेन का ब्रांड अम्बेसडर किसे बनाया गया है?
    उत्तर: दिशा पाटनी
  7. वैश्विक नवाचार सूचकांक 2021 में भारत किस स्थान पर रहा है
    उत्तर: 46 वें
  8. प्रगति मोबाइल ऐप को किसने लॉन्च किया है?
    उत्तर: भारतीय जीवन बीमा निगम
  9. हाल ही में अगले वायुसेना अध्यक्ष के रूप में किसे घोषित किया गया है?
    उत्तर: वी आर चौधरी
  10. हाल ही में ‘अंतर्राष्ट्रीय शांति दिवस’ कब मनाया गया है?
    उत्तर: 21 सितम्बर

Daily Current Affairs in English – 22 Sep 2021

  1. Who has topped the recently released ICC Women’s Batting Rankings?
    Answer: Mithali Raj
  2. Recently the IMF has banned the funds given to which country?
    Answer: Afghanistan
  3. What has been renamed as Chhindwara University of Madhya Pradesh?
    Answer: Raja Shankar University
  4. After becoming the new Chief Minister of Punjab, Charanjit Singh Channi, who have now become the two new Deputy Chief Ministers?
    Answer: Sukhjinder Randhawa, OP Soni
  5. Recently who has become the first player to play 200 matches for a team of IPL?
    Answer: Virat Kohli
  6. Who has recently been appointed as the brand ambassador of Ambrane in India?
    Answer: Disha Patani
  7. What is the rank of India in the Global Innovation Index 2021?
    Answer: 46th
  8. Who has launched Pragati Mobile App?
    Answer: Life Insurance Corporation of India
  9. Who has been announced as the next Chief of Air Staff recently?
    Answer: V R Chaudhary
  10. When has ‘International Peace Day’ been celebrated recently?
    Answer: 21st September

We hope you liked and found this article helpful for the preparation for your upcoming competitive exams. If you have any query please drop your comment down below. Don’t forget to bookmark our page – Daily Current Affairs 2021.

Leave a Comment