Daily Current Affairs in Hindi & English – 22 July 2021

Spread the love

Daily Current Affairs in Hindi & English 2021

CrackSarkariJob’s Daily Current Affairs section is very helpful for the preparation of all Govt job exams. We post daily current events and happening every single day. Get Daily updates on Current Affairs 2021 for UPSC, Banking, SSC, IBPS, SBI PO, IAS, Railway, RBI, and other competitive exams. All students are advised to allow the notification alert to get regular updates or bookmark the page – Daily Current Affairs 2021.

Daily Current Affairs in Hindi & English - 22 July 2021
Daily Current Affairs in Hindi & English – 22 July 2021

Daily Current Affairs in Hindi – 22 July 2021

  1. कौन सी कंपनी भारत का पहला ग्रीन हाइड्रोजन प्लांट बनाएगी?
    उत्तर: इंडियन ऑयल कॉरपोरेशन (मथुरा)
  2. आरोग्य रक्षक स्वास्थ्य बीमा योजना किसने लांच की है?
    उत्तर: एलआईसी
  3. हाल ही में पेड्रो कैस्टिलो ने किस देश के नए राष्ट्रपति पद के लिए चुनाव जीता है?
    उत्तर: पेरू
  4. मिस इंडिया यूएसए 2021 का खिताब किसने जीता है?
    उत्तर: वैदेही डोंगरे
  5. इंटरनेट एंड मोबाइल एसोसिएशन ऑफ इंडिया (IAMAI) के नए चेयरमैन कौन बने हैं?
    उत्तर: संजय गुप्ता
  6. दुनिया की सबसे तेज दौड़ने वाली मैगलेव ट्रेन जिसकी रफ्तार 600 किलोमीटर प्रति घंटा है को हाल ही में किस देश ने बनाया है?
    उत्तर: चीन
  7. 2020 इंडिया लाइटनिंग रिपोर्ट किसके द्वारा लांच की गई है
    उत्तर: अर्थ नेटवर्क
  8. ओलंपिक का नया आदर्श वाक्य क्या जारी किया गया है?
    उत्तर: फास्टर, हायर स्ट्रांगर-टुगेदर
  9. 22 जुलाई को पूरे भारत में कौन सा दिवस मनाया जाता है?
    त्तर: राष्ट्रीय झण्डा अंगीकरण दिवस
  10. विश्व मस्तिष्क दिवस कब मनाया गया है?
    उत्तर: 22 जुलाई

Daily Current Affairs in English – 22 July 2021

  1. Which company will build India’s first green hydrogen plant?
    Answer: Indian Oil Corporation (Mathura)
  2. Who has launched Arogya Rakshak Health Insurance Scheme?
    Answer: LIC
  3. Pedro Castillo has recently won the election for the new President of which country?
    Answer: Peru
  4. Who has won the title of Miss India USA 2021?
    Answer: Vaidehi Dongre
  5. Who has been appointed as the new chairman of Internet and Mobile Association of India (IAMAI)?
    Answer: Sanjay Gupta
  6. Which country has recently made the world’s fastest running Maglev train, whose speed is 600 km per hour?
    Answer: China
  7. The 2020 India Lightning Report has been launched by
    Answer: Earth Network
  8. What is the new motto of the Olympics released?
    Answer: Faster, Higher Stronger-Together
  9. Which day is celebrated all over India on 22nd July?
    Answer: National Flag Adoption Day
  10. When is World Brain Day observed?
    Answer: 22nd July

We hope you found this article helpful. If you have any query please drop your comment down below. Don’t forget to bookmark our page – Daily Current Affairs 2021.

Leave a Comment