Daily Current Affairs in Hindi & English – 22 Aug 2021

Spread the love

Daily Current Affairs in Hindi & English 2021

CrackSarkariJob’s Daily Current Affairs section is very helpful for the preparation of all Govt job exams. We post daily current events and happening every single day. Get Daily updates on Current Affairs 2021 for UPSC, Banking, SSC, IBPS, SBI PO, IAS, Railway, RBI, and other competitive exams. All the recent Current Affairs for August till now is posted here both in English and Hindi. All students are advised to allow the notification alert to get regular updates or bookmark the page – Daily Current Affairs 2021

Daily Current Affairs in Hindi & English – 22 Aug 2021
Daily Current Affairs in Hindi & English – 22 Aug 2021

Daily Current Affairs in Hindi – 22 Aug 2021

  1. हाल ही में किस देश ने नया ऑनलाइन गोपनीयता कानून पारित किया है?
    उत्तर: चीन
  2. किस संगठन ने ई-शील्ड नेक्स्ट लाइफ इंश्योरेंस उत्पाद लॉन्च किया है?
    उत्तर: SBI लाइफ इंश्योरेंस
  3. हाल ही में टेलीविजन निगरानी एजेंसी BARC के नए CEO कौन बने हैं?
    उत्तर: नकुल चोपड़ा
  4. हाल ही में पुणे स्टेडियम का नाम किसके नाम पर रखने की घोषणा की गयी है?
    उत्तर: नीरज चोपड़ा
  5. NATO ने किस देश के सभी समर्थन निलंबित कर दिए हैं?
    उत्तर: अफगानिस्तान
  6. हाल ही में उत्तर प्रदेश में किस विश्व विद्यालय का नाम बदला गया है?
    उत्तर: सहारनपुर विश्वविद्यालय
  7. किस राज्य के मुख्यमंत्री ने हाल ही में ICT की आधारशिला रखी है?
    उत्तर: ओडिशा
  8. किस राज्य सरकार ने 200 इलेक्ट्रिक बसें पेश करने का निर्णय लिया है?
    उत्तर: असम राज्य सरकार
  9. फेसबुक ने हाल ही में किस देश में लघु व्यवसाय ऋण पहल शुरू की है?
    उत्तर: भारत
  10. हाल ही में विश्व वरिष्ठ नागरिक दिवस कब मनाया गया है?
    उत्तर: 21 अगस्त

Daily Current Affairs in English – 22 Aug 2021

  1. Which country has recently passed a new online privacy law?
    Answer: China
  2. Which organization has launched the e-Shield Next Life Insurance product?
    Answer: SBI Life Insurance
  3. Who has recently become the new CEO of television monitoring agency BARC?
    Answer: Nakul Chopra
  4. Recently the name of Pune Stadium has been announced after whom?
    Answer: Neeraj Chopra
  5. NATO has suspended all support for which country?
    Answer: Afghanistan
  6. Which university has been renamed in Uttar Pradesh recently?
    Answer: Saharanpur University
  7. The Chief Minister of which state has recently laid the foundation stone of ICT?
    Answer: Odisha
  8. Which state government has decided to introduce 200 electric buses?
    Answer: Assam State Government
  9. Facebook has recently launched small business loan initiative in which country?
    Answer: India
  10. When has the World Senior Citizens Day been celebrated recently?
    Answer: 21st August

We hope you liked and found this article helpful for the preparation of your upcoming competitive exams. If you have any query please drop your comment down below. Don’t forget to bookmark our page – Daily Current Affairs 2021.

Leave a Comment