Daily Current Affairs in Hindi & English – 21 July 2021

Spread the love

Daily Current Affairs in Hindi & English 2021

CrackSarkariJob’s Daily Current Affairs section is very helpful for the preparation of all Govt job exams. We post daily current events and happening every single day. Get Daily updates on Current Affairs 2021 for UPSC, Banking, SSC, IBPS, SBI PO, IAS, Railway, RBI, and other competitive exams. All students are advised to allow the notification alert to get regular updates or bookmark the page – Daily Current Affairs 2021.

Daily Current Affairs in Hindi & English – 21 July 2021
Daily Current Affairs in Hindi & English – 21 July 2021

Daily Current Affairs in Hindi – 21 July 2021

  1. अंतरराष्ट्रीय शतरंज दिवस हाल ही में कब मनाया गया है ?
    उत्तर: 20 जुलाई
  2. किस राज्य के कुनरिया गांव में बालिका पंचायत का सफल आयोजन हुआ ?
    उत्तर: गुजरात
  3. हाल ही में कौन सा राज्य ‘ब्लॉकचेन प्रौद्योगिकी’ का उपयोग कर प्रमाण पत्र जारी करेगा ?
    उत्तर: महाराष्ट्र
  4. AIFF पुरस्कार 2020 21 में किसे महिला फुटबॉलर ऑफ द ईयर से नामित किया गया है?
    उत्तर: बाला देवी
  5. स्पार्क सन ट्रॉफी हाल ही में किसने जीता है?
    उत्तर: विश्वनाथ आनंद
  6. स्वर्णरेखा सिंचाई परियोजना हाल ही में किस राज्य में शुरू हुई है ?
    उत्तर: ओड़िशा
  7. सिमलीपाल नेशनल पार्क किस राज्य में स्थित है?
    उत्तर: ओड़िशा
  8. हाल ही में मिजोरम राज्य के राज्यपाल के रूप में शपथ किसने ली है ?
    उत्तर: केहरि बाबू
  9. हाल ही में 2021 ‘मिस इंडिया USA’ का ताज किसने जीता है ?
    उत्तर: वैदेही डोंगरे
  10. पिंक प्रोडक्शन परियोजना को हाल ही में किस राज्य के पुलिस ने लॉन्च किया है ?
    उत्तर: केरल

Daily Current Affairs in English – 21 July 2021

  1. When has International Chess Day been celebrated recently?
    Answer: July 20
  2. In which state’s Kunaria village, the girl panchayat was successfully organized?
    Answer: Gujarat
  3. Which state will issue certificate using ‘Blockchain Technology’ recently?
    Answer: Maharashtra
  4. Who has been named the Women’s Footballer of the Year at the AIFF Awards 2020 21?
    Answer: Bala Devi
  5. Who has recently won the Spark Sun Trophy?
    Answer: Vishwanath Anand
  6. In which state has the Swarnrekha Irrigation Project started recently?
    Answer: Odisha
  7. Simlipal National Park is located in which state?
    Answer: Odisha
  8. Who has been sworn in as the Governor of Mizoram state recently?
    Answer: Kehri Babu
  9. Who has recently won the 2021 ‘Miss India USA’ crown?
    Answer: Vaidehi Dongre
  10. Which state’s police has recently launched the Pink Production project?
    Answer: Kerala

We hope you found this article helpful. If you have any query please drop your comment down below. Don’t forget to bookmark our page – Daily Current Affairs 2021.

Leave a Comment