Daily Current Affairs in Hindi & English – 21 Aug 2021

Spread the love

Daily Current Affairs in Hindi & English 2021

CrackSarkariJob’s Daily Current Affairs section is very helpful for the preparation of all Govt job exams. We post daily current events and happening every single day. Get Daily updates on Current Affairs 2021 for UPSC, Banking, SSC, IBPS, SBI PO, IAS, Railway, RBI, and other competitive exams. All the recent Current Affairs for August till now is posted here both in English and Hindi. All students are advised to allow the notification alert to get regular updates or bookmark the page – Daily Current Affairs 2021

Daily Current Affairs in Hindi & English – 21 Aug 2021
Daily Current Affairs in Hindi & English – 21 Aug 2021

Daily Current Affairs in Hindi – 21 Aug 2021

  1. हाल ही में सूचना एवं प्रसारण मंत्रालय के नए सचिव के रूप में किसकी नियुक्ति हुई है?
    उत्तर: अपूर्व चंद्र
  2. हाल ही में किस देश ने तीन बच्चों की नीति को मंजूरी दे दी है?
    उत्तर: चीन
  3. हाल ही में रक्षा मंत्री राजनाथ सिंह ने डिफेंस इंडिया स्टार्टअप चैलेंज का कौन सा संस्करण लांच किया है?
    उत्तर: 5वां संस्करण
  4. हाल ही में किसने भारत में नकली कोविशील्ड टीकों पर मेडिकल अलर्ट जारी किया है?
    उत्तर: विश्व स्वास्थ्य संगठन
  5. देश के पहले स्मॉग टावर का उद्घाटन कहाँ किया जाएगा?
    उत्तर: दिल्ली
  6. हाल ही में मलेशिया देश के नए प्रधानमंत्री कौन बने हैं?
    उत्तर: इस्माइल साबरी याकूब
  7. इंडियन बैंक के नए MD&CEO कौन नियुक्त हुए हैं?
    उत्तर: शांति लाल जैन
  8. हाल ही में वित्तीय समावेशन सूचकांक को किसने जारी किया है?
    उत्तर: भारतीय रिजर्व बैंक
  9. हाल ही में वांचुवा महोत्सव किस राज्य में मनाया गया है
    उत्तर: असम
  10. विश्व मच्छर दिवस किस दिन मनाया जाता है?
    उत्तर: 20 अगस्त

Daily Current Affairs in English – 21 Aug 2021

  1. Who has been appointed as the new Secretary of the Ministry of Information and Broadcasting recently?
    Answer: Apoorva Chandra
  2. Which country has recently approved the three children policy?
    Answer: China
  3. Recently which edition of Defense India Startup Challenge has been launched by Defense Minister Rajnath Singh?
    Answer: 5th Edition
  4. Recently who has issued a medical alert on fake Kovidshield vaccines in India?
    Answer: World Health Organization
  5. Where will the country’s first smog tower be inaugurated?
    Answer: Delhi
  6. Who has become the new Prime Minister of Malaysia recently?
    Answer: Ismail Sabri Yakub
  7. Who has been appointed as the new MD & CEO of Indian Bank?
    Answer: Shanti Lal Jain
  8. Who has released the Financial Inclusion Index recently?
    Answer: Reserve Bank of India
  9. Recently in which state Wanchuwa Festival has been celebrated?
    Answer: Assam
  10. World Mosquito Day is observed on which day?
    Answer: August 20

We hope you liked and found this article helpful for the preparation of your upcoming competitive exams. If you have any query please drop your comment down below. Don’t forget to bookmark our page – Daily Current Affairs 2021.

Leave a Comment