Daily Current Affairs in Hindi & English – 20 Sep 2021 | Crack Sarkari Job

Spread the love

Daily Current Affairs in Hindi & English 2021

CrackSarkariJob’s Daily Current Affairs section is very helpful for the preparation of all Govt job exams. Read today’s 20 Sep 2021 current affairs in both Hindi and English. We post daily current events and happening every single day. Get Daily updates on Current Affairs 2021 for UPSC, Banking, SSC, IBPS, SBI PO, IAS, Railway, RBI, and other competitive exams. All students are advised to allow the notification alert to get regular updates or bookmark the page – Daily Current Affairs 2021.

Daily Current Affairs in Hindi & English – 20 Sep 2021
Daily Current Affairs in Hindi & English – 20 Sep 2021

Daily Current Affairs in Hindi –  20 Sep 2021

  1. पंजाब के नए मुख्यमंत्री कौन बने हैं ?
    उत्तर: चरणजीत सिंह चन्नी
  2. हाल ही में किस राज्य सरकार ने छिंदवाडा विश्वविद्यालय का नाम बदल दिया है ?
    उत्तर: मध्य प्रदेश
  3. हाल ही में किस देश के शोधकर्ताओं ने गिरगिट जैसी कृत्रिम त्वचा बनायी है ?
    उत्तर: दक्षिण कोरिया
  4. हाल ही में किस राज्य की विपक्ष रहित सरकार का नाम यूनाइटेड डेमोक्रिटिक अलायंस रखा गया है?
    उत्तर: नागालैंड
  5. हाल ही में अडानी इंटरप्राइजेज ने किसे अपना नया CEO और प्रधान सम्पादक बनाया है ?
    उत्तर: संजय पुगलिया
  6. हाल ही में के एस रॉय का निधन हुआ है वे कौन थे ?
    उत्तर: पत्रकार
  7. हाल ही में बिग बॉस OTT की पहली विनर कौन बनीं हैं ?
    उत्तर: दिव्या अग्रवाल
  8. G-20 देशों के कृषि मंत्रियों की बैठक की अध्यक्षता किस देश ने की है ?
    उत्तर: इटली
  9. पेमेंट बैंक के पहले ब्रांड एंबेसडर कौन बने हैं ?
    उत्तर: पंकज त्रिपाठी
  10. अंतरराष्ट्रीय कैरियर सफाई दिवस कब मनाया गया है ?
    उत्तर: 18 सितंबर

Daily Current Affairs in English – 20 Sep 2021

  1. Who has become the new Chief Minister of Punjab?
    Answer: Charanjit Singh Channi
  2. Which state government has changed the name of Chhindwara University recently?
    Answer: Madhya Pradesh
  3. Recently researchers of which country have made artificial skin like a chameleon?
    Answer: South Korea
  4. Which state’s opposition-less government has been named United Democratic Alliance recently?
    Answer: Nagaland
  5. Who has recently been appointed by Adani Enterprises as its new CEO and Editor-in-Chief?
    Answer: Sanjay Puglia
  6. KS Roy has passed away recently, who was he?
    Answer: Journalist
  7. Recently who has become the first winner of Bigg Boss OTT?
    Answer: Divya Agarwal
  8. Which country has chaired the meeting of Agriculture Ministers of G-20 countries?
    Answer: Italy
  9. Who has become the first brand ambassador of Payment Bank?
    Answer: Pankaj Tripathi
  10. When is International Career Cleaning Day observed?
    Answer: 18 September

We hope you liked and found this article helpful for the preparation for your upcoming competitive exams. If you have any query please drop your comment down below. Don’t forget to bookmark our page – Daily Current Affairs 2021.

 

Leave a Comment