Daily Current Affairs in Hindi & English – 21 Sep 2021

Spread the love

Daily Current Affairs in Hindi & English 2021

CrackSarkariJob’s Daily Current Affairs section is very helpful for the preparation of all Govt job exams. Read today’s 21 Sep 2021 current affairs in both Hindi and English. We post daily current events and happening every single day. Get Daily updates on Current Affairs 2021 for UPSC, Banking, SSC, IBPS, SBI PO, IAS, Railway, RBI, and other competitive exams. All students are advised to allow the notification alert to get regular updates or bookmark the page – Daily Current Affairs 2021.

Daily Current Affairs in Hindi & English – 20 Sep 2021 | Crack Sarkari Job
Daily Current Affairs in Hindi & English – 20 Sep 2021 | Crack Sarkari Job

Daily Current Affairs in Hindi –  21 Sep 2021

  1. हाल ही में जारी ग्लोबल इनोवेशन इंडेक्स में कौन शीर्ष पर रहा है?
    उत्तर: स्विट्ज़रलैंड
  2. हाल ही में किसे ‘रामकृष्ण बजाज पुरस्कार’ से सम्मानित किया गया है?
    उत्तर: गौतम अडानी
  3. किस राज्य ने कैटली मछली को राज्य मछली घोषित किया है?
    उत्तर: सिक्किम
  4. एशियन स्नूकर चैंपियनशिप 2021 का खिताब किसने जीता है?
    उत्तर: पंकज आडवाणी
  5. भारत के 70 वे शतरंज ग्रैंडमास्टर कौन बने हैं?
    उत्तर: आर राजा रित्विक
  6. फेसबुक इंडिया के पब्लिक पॉलिसी के डायरेक्टर कौन नियुक्त हुए हैं?
    उत्तर: राजीव अग्रवाल
  7. हाल ही में फिनो पेमेंट बैंक के ब्रांड अम्बेसडर कौन बने हैं?
    उत्तर: पंकज त्रिपाठी
  8. हाल ही में किसे अमेरिका के हिन्दू विश्वविद्यालय से डॉक्टरेट की मानद उपाधि मिली है?
    उत्तर: अनुपम खैर
  9. हाल ही में जारी खाद्य सुरक्षा सूचकांक में कौन शीर्ष पर रहा है?
    उत्तर: गुजरात
  10. अंतरराष्ट्रीय लाल पांडा दिवस कब मनाया गया है?
    उत्तर: 18 सितंबर

Daily Current Affairs in English – 21 Sep 2021

  1. Who has topped the recently released Global Innovation Index?
    Answer: Switzerland
  2. Recently who has been honored with ‘Ramakrishna Bajaj Award’?
    Answer: Gautam Adani
  3. Which state has declared Catli fish as the state fish?
    Answer: Sikkim
  4. Who has won the Asian Snooker Championship 2021 title?
    Answer: Pankaj Advani
  5. Who has become the 70th Chess Grandmaster of India?
    Answer: R Raja Rithvik
  6. Who has been appointed as the Director of Public Policy of Facebook India?
    Answer: Rajeev Agarwal
  7. Who has recently become the brand ambassador of Fino Payment Bank?
    Answer: Pankaj Tripathi
  8. Who has recently received an honorary doctorate from the Hindu University of America?
    Answer: Anupam Khair
  9. Who has topped the recently released Food Security Index?
    Answer: Gujarat
  10. When is International Red Panda Day celebrated?
    Answer: 18 September

We hope you liked and found this article helpful for the preparation for your upcoming competitive exams. If you have any query please drop your comment down below. Don’t forget to bookmark our page – Daily Current Affairs 2021.

Leave a Comment