Daily Current Affairs in Hindi & English – 20 July 2021

Spread the love

Daily Current Affairs in Hindi & English 2021

CrackSarkariJob’s Daily Current Affairs section is very helpful for the preparation of all Govt job exams. We post daily current events and happening every single day. Get Daily updates on Current Affairs 2021 for UPSC, Banking, SSC, IBPS, SBI PO, IAS, Railway, RBI, and other competitive exams. All students are advised to allow the notification alert to get regular updates or bookmark the page – Daily Current Affairs 2021.

Daily Current Affairs in Hindi & English - 20 July 2021
Daily Current Affairs in Hindi & English – 20 July 2021

Daily Current Affairs in Hindi – 20 July 2021

  1. 15000 टेलीमेडिसिन सेंटर हाल ही में कौन सी राज्य सरकार स्थापित करेगी ?
    उत्तर – पश्चिम बंगाल
  2. हाल ही में संपन्न हुए ब्रिटिश ग्रैंड प्रिक्स 2021 किसने जीता है ?
    उत्तर – लुइस हैमिल्टन
  3. नाबार्ड ने हाल ही में किस बैंक के साथ समझौता किया है ?
    उत्तर – बैंक ऑफ महाराष्ट्र
  4. मंकी भी वायरस से हाल ही में पहले इंसान की मौत कहां हुई है ?
    उत्तर – चीन
  5. भारत और किस देश के बीच एक नई ट्रेन सेवा का सफल परीक्षण किया गया है ?
    उत्तर- नेपाल
  6. आईसीसी के सदस्य के रूप में किस देश को शामिल किया गया है ?
    उत्तर – मंगोलिया
  7. किस राज्य का हाई कोर्ट यूट्यूब पर लाइव कार्यवाही प्रसारित करने वाला देश का पहला कोर्ट बन गया है ?
    उत्तर – गुजरात
  8. मोहन बागान रत्न से हाल ही में किसे सम्मानित किया गया है ?
    उत्तर – शिबाजी बनर्जी
  9. किस ने हाल ही में बोलने वाला इमोजी लॉन्च किया है ?
    उत्तर – फेसबुक
  10. मून डे कब मनाया जाता है ?
    उत्तर – 20 जुलाई

Daily Current Affairs in English – 20 July 2021

  1. Which state government will set up 15000 telemedicine centers recently?
    Answer – West Bengal
  2. Who has won the recently concluded British Grand Prix 2021?
    Answer – Lewis Hamilton
  3. Nabard has recently tied up with which bank?
    Answer – Bank of Maharashtra
  4. Where has the first human died recently due to monkey virus?
    Answer – China
  5. A new train service has been successfully test-fired between India and which country?
    Answer – Nepal
  6. Which country has been included as a member of ICC?
    Answer – Mongolia
  7. Which state’s High Court has become the first court in the country to broadcast live proceedings on YouTube?
    Answer – Gujarat
  8. Who has recently been honored with Mohun Bagan Ratna?
    Answer – Shivaji Banerjee
  9. Who has recently launched speaking emoji?
    Answer – Facebook
  10. When is Moon Day celebrated?
    Answer – July 20

We hope you found this article helpful. If you have any query please drop your comment down below. Don’t forget to bookmark our page – Daily Current Affairs 2021.

Leave a Comment