Daily Current Affairs in Hindi & English – 20 Aug 2021

Spread the love

Daily Current Affairs in Hindi & English 2021

CrackSarkariJob’s Daily Current Affairs section is very helpful for the preparation of all Govt job exams. We post daily current events and happening every single day. Get Daily updates on Current Affairs 2021 for UPSC, Banking, SSC, IBPS, SBI PO, IAS, Railway, RBI, and other competitive exams. All the recent Current Affairs for August till now is posted here both in English and Hindi. All students are advised to allow the notification alert to get regular updates or bookmark the page – Daily Current Affairs 2021

Daily Current Affairs in Hindi & English – 20 Aug 2021
Daily Current Affairs in Hindi & English – 20 Aug 2021

Daily Current Affairs in Hindi – 20 Aug 2021

  1. हाल ही में किसने आयुष्मान भारत अधिकार पत्र लांच किया है?
    उत्तर: मनसुख मंडावीया
  2. फुटबॉल खिलाड़ी लियोनेल मेसी ने बार्सिलोना बार्सिलोना फुटबॉल क्लब को छोड़कर कौन सा फुटबॉल क्लब ज्वाइन किया है?
    उत्तर: पेरिस सेंट जर्मेन
  3. विश्व एथलेटिक्स अंडर 20 चैंपियनशिप किस देश में आयोजित हुई है?
    उत्तर: केन्या
  4. किस अभिनेत्री को Jio MAMI फिल्म महोत्सव का अध्यक्ष नियुक्त किया गया है?
    उत्तर: प्रियंका चोपड़ा
  5. UNWGIC शिखर सम्मेलन 2022 का आयोजन कौन सा देश करेगा?
    उत्तर: भारत
  6. केरल में एडवेंचर टूरिज्म के ब्रांड एंबेसडर कौन बने हैं?
    उत्तर: पी आर श्रीजेश
  7. आतंकवाद निरोधी दस्ते परीक्षण केंद्र किस राज्य में स्थापित किया जाएगा?
    उत्तर: उत्तर प्रदेश
  8. हाल ही में किस राज्य के राज्यपाल ने आठ पोस्टकार्ड कवर जारी किये हैं ?
    उत्तर: राजस्थान’
  9. हाल ही में गूगल ने सुभद्रा कुमारी चौहान की किस जयंती पर डूडल बनाकर उन्हें सम्मानित किया है ?
    उत्तर: 117वीं जयंती
  10. हाल ही में विश्व मानवतावादी दिवस कब मनाया गया है?
    उत्तर: 19 अगस्त

Daily Current Affairs in English – 20 Aug 2021

  1. Recently who has launched Ayushman Bharat authorization letter?
    Answer: Mansukh Mandaviya
  2. Football player Lionel Messi has left Barcelona Barcelona Football Club and joined which football club?
    Answer: Paris Saint Germain
  3. In which country is the World Athletics Under 20 Championship held?
    Answer: Kenya
  4. Which actress has been appointed as the President of Jio MAMI Film Festival?
    Answer: Priyanka Chopra
  5. Which country will host the UNWGIC Summit 2022?
    North India
  6. Who has become the brand ambassador of Adventure Tourism in Kerala?
    Answer: P R Sreejesh
  7. Anti-Terrorist Squad Test Center will be set up in which state?
    Answer: Uttar Pradesh
  8. Recently the governor of which state has issued eight postcard covers?
    Answer: Rajasthan’
  9. Recently Google has honored Subhadra Kumari Chauhan by making a doodle on which birth anniversary?
    Answer: 117th birth anniversary
  10. When has World Humanitarian Day been celebrated recently?
    Answer: August 19

We hope you liked and found this article helpful for the preparation of your upcoming competitive exams. If you have any query please drop your comment down below. Don’t forget to bookmark our page – Daily Current Affairs 2021.

Leave a Comment