Daily Current Affairs in Hindi & English – 2 July 2021

Spread the love

Daily Current Affairs in Hindi & English

CrackSarkariJob’s Daily Current Affairs section is very helpful for the preparation of all Govt job exams. We post daily current events and happening every single day. Get Daily updates on Current Affairs 2021 for UPSC, Banking, SSC, IBPS, SBI PO, IAS, Railway, RBI, and other competitive exams. All students are advised to allow the notification alert to get regular updates or bookmark the page – Daily Current Affairs 2021.

Daily Current Affairs in Hindi & English - 2 July 2021
Daily Current Affairs in Hindi & English – 2 July 2021

Daily Current Affairs in Hindi – 2 July 2021

  1. हाल ही में WHO द्वारा किस एशियाई देश को मलेरिया मुक्त घोषित किया गया है?
    उत्तर: चीन
  2. सऊदी अरब का सबसे बड़ा एयर कैरियर कौन सा है?
    उत्तर: सऊदी अरब एयरलाइंस
  3. क्रूड पाम तेल पर हाल ही में किस टैक्स को घटाकर 10% किया गया?
    उत्तर: सीमा शुल्क
  4. भारतीय वायुसेना के नए उप प्रमुख कौन बने हैं
    उत्तर: विवेक राम चौधरी
  5. शतरंज इतिहास में सबसे कम उम्र में ग्रैंड मास्टर कौन बने हैं
    उत्तर: अभिमन्यु मिश्रा
  6. राष्ट्रीय चिकित्सक दिवस कब मनाया जाता है
    उत्तर: 1 जुलाई
  7. ग्लोबल स्टार्टअप इकोनॉमिक्स इंडेक्स 2021 में भारत किस स्थान पर है
    उत्तर: 20वें स्थान पर
  8. कुवेम्पु राष्ट्रीय पुरस्कार 2021 से किसे सम्मानित किया गया है
    उत्तर: राजेंद्र किशोर पांडा
  9. नेशनल चार्टर्ड अकाउंटेंट्स डे कब मनाया गया है
    उत्तर: 1 जुलाई
  10. हौसला इंस्पायरिंग हेयर ग्रोथ इस किस सरकार ने लॉन्च किया है?
    उत्तर: जम्मू कश्मीर

Daily Current Affairs in English – 2 July 2021

  1. Which Asian country has been declared malaria-free by WHO recently?
    Answer: China
  2. Which is the largest air carrier of Saudi Arabia?
    Answer: Saudi Arabian Airlines
  3. Which tax on crude palm oil was reduced to 10% recently?
    Answer: CustomDuty
  4. Who has become the new Deputy Chief of Indian Air Force
    Answer: Vivek Ram Choudhary
  5. Who has become the youngest grandmaster in chess history
    Answer: Abhimanyu Mishra
  6. When is National Doctor’s Day celebrated?
    Answer: July 1
  7. What is the rank of India in the Global Startup Economics Index 2021?
    Answer: 20th place
  8. Who has been honored with the Kuvempu National Award 2021?
    Answer: Rajendra Kishore Panda
  9. When is National Chartered Accountants Day celebrated?
    Answer: July 1
  10. Which government has launched Hausla Inspiring Hair Growth?
    Answer: Jammu and Kashmir

We hope you found this article helpful. If you have any query please drop your comment down below. Don’t forget to bookmark our page – Daily Current Affairs 2021.

Leave a Comment