Daily Current Affairs in Hindi & English – 19 Sep 2021 | Crack Sarkari Job

Spread the love

Daily Current Affairs in Hindi & English 2021

CrackSarkariJob’s Daily Current Affairs section is very helpful for the preparation of all Govt job exams. Read today’s 19 Sep 2021 current affairs in both Hindi and English. We post daily current events and happening every single day. Get Daily updates on Current Affairs 2021 for UPSC, Banking, SSC, IBPS, SBI PO, IAS, Railway, RBI, and other competitive exams. All students are advised to allow the notification alert to get regular updates or bookmark the page – Daily Current Affairs 2021.

Daily Current Affairs in Hindi & English – 19 Sep 2021 | Crack Sarkari Job
Daily Current Affairs in Hindi & English – 19 Sep 2021 | Crack Sarkari Job

Daily Current Affairs in Hindi –  19 Sep 2021

  1. हाल ही में ‘विश्व बांस दिवस’ कब मनाया गया है ?
    उत्तर: 18 सितम्बर
  2. हाल ही में KVIC ने कहाँ कुम्हार समुदाय को सशक्त बनाने के लिए SPIN योजना शुरू की है ?
    उत्तर: वाराणसी
  3. हाल ही में संयुक्त राष्ट्र ने किसे सतत विकास लक्ष्यों का एडवोकेट नियुक्त किया है ?
    उत्तर: कैलाश सत्यार्थी
  4. हाल ही में IPI का ‘फ्री मीडिया पायनियर अवार्ड 2021’ किसे मिला है ?
    उत्तर: द वायर
  5. हाल ही में वैश्विक वेलनेस ब्रांड ‘हांइपरिस’ के ब्रांड अम्बेसडर कौन बने हैं ?
    उत्तर: विराट कोहली
  6. हाल ही में किसने गूगल क्लाउड के साथ को-इनोवेशन स्पेस लांच किया है ?
    उत्तर: Wipro
  7. हाल ही में किस राज्य की सिराराखोंग मिर्च और तामेंगलोंग संतरे को GI टैग मिला है ?
    उत्तर: मणिपुर
  8. हाल ही में किसने ईज ऑफ़ डूइंग बिजनेस रिपोर्ट को बंद करने का निर्णय लिया है ?
    उत्तर: वर्ल्ड बैंक
  9. हाल ही में किसने ‘PRAGATI’ नामक मोबाइल एप लांच किया है ?
    उत्तर: LIC
  10. हाल ही में किसे ICAO का नया अध्यक्ष चुना गया है ?
    उत्तर: शेफाली जुनेजा

Daily Current Affairs in English – 19 Sep 2021

  1. When has ‘World Bamboo Day’ been celebrated recently?
    Answer: 18 September
  2. Where has KVIC recently launched the SPIN scheme to empower the potter community?
    Answer: Varanasi
  3. Recently who has been appointed by the United Nations as the Advocate of Sustainable Development Goals?
    Answer: Kailash Satyarthi
  4. Who has recently received IPI’s ‘Free Media Pioneer Award 2021’?
    Answer: The Wire
  5. Who has recently become the brand ambassador of global wellness brand ‘Hyparis’?
    Answer: Virat Kohli
  6. Recently who has launched co-innovation space with Google Cloud?
    Answer: Wipro
  7. Recently which state’s Sirarakhong chilli and Tamenglong orange have got GI tag?
    Answer: Manipur
  8. Recently who has decided to discontinue the Ease of Doing Business report?
    Answer: World Bank
  9. Recently who has launched a mobile app named ‘PRAGATI’?
    Answer: LIC
  10. Recently who has been elected as the new President of ICAO?
    Answer: Shefali Juneja

We hope you liked and found this article helpful for the preparation for your upcoming competitive exams. If you have any query please drop your comment down below. Don’t forget to bookmark our page – Daily Current Affairs 2021.

Leave a Comment