Daily Current Affairs in Hindi & English – 19 July 2021

Spread the love

Daily Current Affairs in Hindi & English 2021

CrackSarkariJob’s Daily Current Affairs section is very helpful for the preparation of all Govt job exams. We post daily current events and happening every single day. Get Daily updates on Current Affairs 2021 for UPSC, Banking, SSC, IBPS, SBI PO, IAS, Railway, RBI, and other competitive exams. All students are advised to allow the notification alert to get regular updates or bookmark the page – Daily Current Affairs 2021.

 Daily Current Affairs in Hindi & English - 19 July 2021

Daily Current Affairs in Hindi & English – 19 July 2021

Daily Current Affairs in Hindi – 19 July 2021

  1. हाल ही में भारत में पॉड टैक्सी कहां चलेगी ?
    उत्तर: नोएडा
  2. हाल ही में दानिश सिद्दीकी की निधन हुआ है वह कौन था
    उत्तर: पत्रकार
  3. हाल ही में भारत की किस महिला को ‘अमेरिका श्रम विभाग’ सॉलीसीटर नियुक्त किया गया है?
    उत्तर: सीमा नंदा
  4. हाल ही में सबसे ज्यादा उम्र में कप्तानी करने वाला भारतीय खिलाड़ी कौन बना है?
    उत्तर: शिखर धवन
  5. हाल ही में 14 वनडे शतक बनाने वाले सबसे तेज बल्लेबाज कौन बन गए हैं ?
    उत्तर: बाबर आजम
  6. हाल ही में ‘हरेला त्यौहार’ कहां मनाया गया है ?
    उत्तर: उत्तराखंड
  7. हाल ही में किस राज्य सरकार ने ‘मुख्यमंत्री किसान मित्र ऊर्जा परियोजना’ शुरुआत करने की घोषणा की है ?
    उत्तर: राजस्थान
  8. हाल ही में किस राज्य का उच्च न्यायालय का नाम a है ?
    उत्तर: जम्मू कश्मीर
  9. हाल ही में ‘नेल्सन मंडेला अंतरराष्ट्रीय दिवस’ कब मनाया गया है ?
    उत्तर: 18 जुलाई
  10. हाल ही में जम्मू रज्जू मार्ग के परियोजना का उद्घाटन किसने किया है ?
    उत्तर: मनोज सिन्हा

Daily Current Affairs in English – 19 July 2021

  1. Where will the pod taxi run in India recently?
    Answer: Noida
  2. Danish Siddiqui has passed away recently, who was he
    Answer: Journalist
  3. Recently which Indian woman has been appointed as the ‘US Labor Department’ solicitor?
    Answer: Seema Nanda
  4. Recently who has become the oldest captain of the Indian player?
    Answer: Shikhar Dhawan
  5. Recently who has become the fastest batsman to score 14 ODI centuries?
    Answer: Babar Azam
  6. Where is the ‘Harela festival’ celebrated recently?
    Answer: Uttarakhand
  7. Recently which state government has announced to start ‘Mukhyamantri Kisan Mitra Energy Project’?
    Answer: Rajasthan
  8. Recently which state’s High Court has been named a?
    Answer: Jammu and Kashmir
  9. When has ‘Nelson Mandela International Day’ been celebrated recently?
    Answer: 18th July
  10. Who has recently inaugurated the project of Jammu ropeway?
    Answer: Manoj Sinha

We hope you found this article helpful. If you have any query please drop your comment down below. Don’t forget to bookmark our page – Daily Current Affairs 2021.

Leave a Comment